2012. gada 31. maijā plkst. 17.00 “Apgāda Zvaigzne ABC” prezentāciju zālē (Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 6) norisināsies latviešu ekstrēmā ceļotāja Bruno Šulca grāmatas “Turpināt būt pašam sev: Velokāpiens Muztagatā” atvēršanas svētki.

 

Pasākumā tiks demonstrēta Šulca veidotā filma “Kāpiens pēc Sapņa”, turklāt prezentācijas apmeklētājiem būs iespēja aplūkot divriteņus, ar kuriem veikti nobraucieni no Elbrusa un Muztagatas virsotnes.

 

Grāmatā “Turpināt būt pašam sev: Velokāpiens Muztagatā” Šulcs stāsta par piedzīvoto un pārdzīvoto, veicot kāpienu 7546 metrus augstajā Muztagatas virsotnē Ķīnā.

 

Šulcs ir inženieris-mehāniķis, kura aizraušanās ir speciālu divriteņu konstruēšana. Ar šiem unikālajiem divriteņiem Šulcs dodas augstos un ledājiem klātos kalnos, lai veiktu nobraucienus. 1996. gadā, veicis nobraucienu no 5642 metru augstās Elbrusa virsotnes Kaukāzā, Šulcs izvirzīja sev vēl pārdrošāku mērķi, proti, pārspēt Ginesa rekordu kategorijā “Lielākais augstums, kādā braukts ar velosipēdu”. Tā sasniegšanai viņš izvēlējās 7546 metrus augsto Muztagatas virsotni Ķīnas rietumos.

 

Lai iecere piepildītos, Šulcam bija nepieciešami pieci mēģinājumi. Savā jaunākajā grāmatā “Turpināt būt pašam sev: Velokāpiens Muztagatā” viņš stāsta par piedzīvoto kalnā un par to, ko prasīja un ko deva ceļš uz mērķi, uz sava sapņa īstenošanu. Lasītājam paveras arī lieliska iespēja uzzināt, kā tapis slavenais velosipēds, kura svars ir tikai septiņi kilogrami un kurš uzskatāms par vienu no vieglākajiem pasaulē kalnu divriteņu kategorijā, un neklātienē iepazīt vienu no mazāk zināmajiem Ķīnas reģioniem – Sjiņdzjanu, kuru šķērsojis slavenais Zīda ceļš un kurā mūsdienās islāmiskais dominē pār ķīnisko.