Aktivitātes mērķis – godināt Saldus novadnieka Māra Čaklā piemiņu, organizējot profesionālu mākslinieku uzstāšanos un iedzīvotāju radošās izpausmes.

 

Aktivitātes laikā sadarbojoties bibliotēkai, kultūras darba organizatorei un biedrībai tiks organizētas trīs dažādas aktivitātes. Bibliotēkā paredzēta novadnieka Māra Čaklā piemiņu godinoša izstāde, kurā varēs apskatīt un iepazīt autora literāro mantojumu – grāmatas, preses rakstus par autoru un viņa daiļradi. Iedzīvotāji tiks aicināti iepazīties ar dzejnieka daiļradi, izvēlēties sev tuvāko dzejoli un attēlot to vides instalācijās no ziediem un citiem dabas objektiem. Savukārt 20.septembrī plkst. 19.00 visi interesenti aicināti uz aktrises un dziedātājas Karinas Tatarinovas un ģitārista Roberta Dintera muzikālu vakaru “DZEJU DZIEDĀT”, kurā skanēs Māra Čaklā dzeja un Imanta Kalniņa, Ērika Ķiģeļa un citu komponistu dziesmas.

 

Aktivitāti finansiāli atbalsta – Saldus novada nevalstisko organizāciju atbalsta fonds, Kursīšu pagasta pārvalde un biedrība “KABata”.