Zinātniskās bibliotēkas nozaru abonementā līdz aprīļa beigām būs skatāma izstāde “Mūsu lepnums – grāmatas ar autogrāfiem”, savukārt līdz maija beigām interesenti varēs iepazīties ar pēdējo 20 gadu skaistākajām grāmatām izstādē “Grāmatu māksla Latvijā. “Zelta ābele” 1993-2013″. Ekspozīcijā skatāmi 60 mākslinieciski un saturiski vērtīgākie Latvijā iespiestie izdevumi laika posmā no 1993. gada, veidojot patiesi krāšņu, lasītāju atzītu kolekciju no grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele” izvirzītajām laureātēm.

22. aprīlī pulksten 12.00 bibliotēkas lasītavā tiks atklāta izstāde “Jelgavas avīzes gadsimtu gaitā”, kurā apmeklētāji varēs iepazīties ar Jelgavā izdotajiem laikrakstiem un žurnāliem sākot no 19.gadsimta līdz pat mūsdienām. Izstāde būs skatāma līdz 30.maijam, un katrs interesents varēs saņemt arī ar tāda paša nosaukuma bukletu.

Tā kā aizvien aktuālāka kļūst bērnu un jauniešu ieinteresēšana un piesaistīšana bibliotēkām, arī bērnu bibliotēkā “Zinītis” tiek plānotas dažādu interesantu aktivitāšu programma.

22. aprīlī plkst. 11.00 bibliotēkā “Zinītis” visi interesenti tiks iepazīstināti ar latviešu multfilmas mantojuma „Avārijas Brigāde” veidošanu un pirmsākumiem. Bibliotēkā viesosies un priekšlasīšanas tradīciju turpinās Lelde Kārkliņa, kas ir iepriekš pieminētās multfilmas leļļu meistare. Apjomīgā grāmatu izstādē būs apskatāmas tieši bērnu un jauniešu novērtētas un atzītas grāmatas u.c.

Bibliotēka “Zinītis” aicina savus lasītājus, kuriem mājās aizķērušās bibliotēkas grāmatas, atnest Bibliotēku nedēļas laikā, jo tās tiks pieņemtas bez kavējuma naudas. 

Visas nedēļas laikā JZB apmeklētājiem būs arī iespēja veikt bibliotēkas pakalpojumu izvērtējumu, aizpildot anketas.

Aicinām visus iesaistīties un sekot līdzi informācijai par Bibliotēku nedēļas pasākumiem pilsētā!
 
Papildu informācija:
Dzintra Punga
Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece
Tālr.: 63007745