Ludzas pilsētas galvenā bibliotēka saviem lasītājiem un pilsētas iedzīvotājiem, šajā nedēļā, piedāvāja daudzveidīgu pasākumu klāstu kā bērniem, tā arī pieaugušajiem. Viss mēnesis bibliotēkā tika pasludināts par krāsu mēnesi – tāpēc to noslēdzām ar pasākumu “Krāsu pasaulē”. Pasākuma īpašā viešņa bija māksliniece, pedagoģe, dizainere Natālija Losāne. Viņa stāstīja par krāsu pielietojumu tērpos un māju interjerā, par Krāsu apļa praktisko pielietojumu ikdienā un tā rašanās vēsturi. Savā prezentācijā Natālija rādīja piemērus kā ar krāsu palīdzību var panākt dažādus efektus.  

 

 26. aprīlī notika lasītāju iecienīta tikšanās ar noslēpumaino grāmatu. Šoreiz aploksnēs tika apslēpta jaunākā literatūra. Lasītājiem bija iespēja pirmajiem iepazīties ar aktuālu un populāru mūsdienu literatūru. Pasākums ritēja mājīgā atmosfērā, visiem bija iespēja izteikt savas domas, iespaidus un emocijas par izlasīto. Katram lasītājam radās sava pēcgarša pēc izlasītā– kādam lika aizdomāties par dzīves patiesajām vērtībām, kādu ne pa jokam sasmīdināja. Dažus noslēpumainā grāmata neuzrunāja, citiem lika iejusties vieglā un romantiskā pasaku valstībā. Pēc tradīcijas pasākuma nobeigumā tika izlozētas balvas.           

 

Ludzas pilsētas galvenā bibliotēka pateicas par atsaucību, interesantiem un aizraujošiem stāstījumiem. Tiksimies jau nākošajā noslēpumainās grāmatas pasākumā, kurā atsauksim atmiņā sen aizmirsto, bet zināmo grāmatu! 

 

 

Informāciju sagatavoja:

 

 Elita Zirne

Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas metodiķe

 

 Viorika Vasilovska

Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas bibliogrāfe