No 23.-28. aprīlim Siguldas novada bibliotēkā valdīja liela rosība – tika rīkoti interesanti pasākumi, tikšanās un izstādes, popularizējot bibliotēkas piedāvātos pakalpojumus.

24. aprīļa pēcpusdienā aktīvākie bibliotēkas apmeklētāji – skolēni, piedalījās viktorīnā “Atšķirīgais un kopējais” – par UNESCO Pasaules mantojuma izzināšanu. Skolēnu komandas sacentās atbildot uz jautājumiem par un ap Biskaja trošu tiltu (Puente de Vizcaya), Spānijā, un Siguldas trošu ceļu, skolēni sacentās arī informācijas meklēšanā tīmeklī, meklējot informācijas resursus par abiem objektiem. Noslēgumā skolēni piedalījās stāstu konkursā “Ko es pastāstītu Siguldas viesim par Siguldas gaisa vagoniņu”. Noslēgumā – aktīvākajiem un čaklākajiem balvas.

24. aprīlī notika arī tikšanās ar aktīviem Latvijas Gumijlēcēju kluba pārstāvjiem siguldiešiem – Valdi Eigenfeldu un Kristu Kokaru, kā arī viņu kolēģi no Somijas, tās tēma “Stāsti par Siguldas gaisa vagoniņu un gumijlēkšanu”. Bibliotēkas viesi pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar gumijlēkšanas vēsturi, pasaules rekordiem, pastāstīja, kā izveidojās gumijlēkšanas  tradīcija Siguldā un dalījās iespaidos. Viesi bija sagatavojuši prezentāciju, video, kā arī demonstrēja pasākuma viesiem lēkšanas ekipējumu, katrs varēja apskatīt fragmentu no gumijas, ar kuru lec no Siguldas vagoniņa.

Šogad Pierīgas reģiona bibliotēkās Bibliotēku nedēļas ietvaros notika vēl Latvijā nebijusi akcija, kuras mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību bibliotēkām un lasīšanai. Zibakciju (Flashmob), “Lasīsim kopā” atbalstīja 14 Pierīgas reģiona publiskās bibliotēkas, tai skaitā Siguldas novada bibliotēka un viena skola (Baložu vidusskola). Darbinieki un lasītāji vienlaicīgi 26.aprīlī no plkst.14.00-14.15 izgāja pie savām bibliotēkām un lasīja grāmatas, tā pievēršot garāmgājēju uzmanību bibliotēkai, lasīšanai un grāmatai kā vērtībai.

No 2.-30. aprīlim Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā norisinājās akcija “Izveido savu grāmatu TOP!”. Apmeklētāji labprāt dalījās iespaidos par savām vismīļākajām grāmatām, atzīstot, ka lasīšanas prieku rada gan interesants grāmatas mākslinieciskais noformējums, gan aktuāls, aizraujošs sižets. 27. aprīlī tika apkopoti rezultāti aptaujai “Ko tu iesaki izlasīt savam draugam?”, izveidojot Bērnu literatūras nodaļas lasītāju pieprasītāko un ar aizrautību lasītāko grāmatu “Top 5”.

Pašas polārākās siguldiešu vidū:

  • 1.-4.klašu grupā 1. vieta: A.Kivirehks “Lote no Izgudrotāju ciema”,
  • 5.-6. klašu auditorija lasītāko grāmatu godā iecēlusi: Dž. Kinnijs “Grega dienasgrāmata” (visas daļas),
  • 7.-9. klašu lasītāju favorītgrāmata: S. Kolinsa triloģija “Bada spēles”.

 

26. aprīlī bibliotēkas apmeklētāji izstādē “Pasaules Intelektuālā īpašuma aizsardzības diena” iepazinās ar informāciju par autortiesību un citu intelektuālo īpašumu aizsardzību, kā arī  par Pasaules Intelektuālā īpašuma dienu, kas tiks atzīmēta jau 12. reizi. Šī gada tēma ir  novatori, kuri izaicina un iedvesmo – cilvēki, kuru radītās inovācijas ir mainījušas mūsu dzīves. Viņu ietekme ir bijusi neaptverama, jo viņi reiz ir spējuši mainīt veidu, kā darbojas sabiedrība.

Bibliotēku nedēļas laikā 26. aprīlī, Bibliotēku interešu pārstāvniecības dienā, no plkst.11.00 – 16.00 arī Siguldas novada bibliotēkā interneta lasītavā apmeklētāji un bibliotekāri sekoja līdzi pasākumam “Bibliotēka man, es bibliotēkai” caur portālu piesledzieslatvija.lv, kurā runāja un diskutēja par dažādiem Latvijas bibliotēkām un to lietotājiem aktuāliem jautājumiem.

Nedēļu noslēdza ikmēneša akcija “Piedošanas diena”, kuras laikā lasītājiem bija iespēja atdot laikus nenodotās grāmatas bez kavējuma naudas maksas.

Sirsnīgs paldies bibliotēkas partneriem – psiholoģei Marutai Līvenai un Neatkarīgo Sieviešu kluba dalībniecēm par sadarbību, interesantajiem izglītojošiem pasākumiem, kā arī Jaunrades centra Jauniešu iniciatīvu centram “Mērķis” par tehnisko atbalstu pasākumos.
 
Sirsnīgs paldies Norvēģijas Karalistes vēstniecības Latvijā pārstāvei Janai Janševskai par skaisto un vērtīgo grāmatu dāvinājumu bibliotēkai!