22. aprīlī plkst. 14.00 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē notiks tematiska pēcpusdiena “Lielisko stāstnieku atceroties”, veltīta meža patologa, dabas pētnieka Jāzepa Vuškāna 95. dzimšanas dienas atcerei. 

 

Jāzeps Vuškāns (1919 – 2005), meža inženieris – patologs, mežiem veltījis vairāk nekā 40 darba gadu, cilvēks – enciklopēdija, novada vēstures un dabas pētnieks, zinātājs un popularizētājs, unikālu faktu kolekcionārs (no smilgas līdz kosmosam).

 

Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta Goda zīmi (2002), Jēkabpils Goda pilsonis (1998). Grāmatu “Neparastais mežā” (2002) un “Piemiņas koki Latvijā un pasaulē” (2004) autors. 

 

Pasākums notiks UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīkla “Stāstu bibliotēkas” ietvaros.

 

23. aprīlī bibliotēka rīko akciju “Grāmata, kuru pārlasīt”.

Atzīmējot 23. aprīli – Pasaules grāmatu dienu, īsā mirkļa intervijā gan bibliotēkā, gan Vecpilsētas laukumā tiks aptaujāti bibliotēkas apmeklētāji un citi jēkabpilieši.
Akcijas mērķis – noskaidrot, kurai grāmatai aptaujāto cilvēku dzīvē bijusi īpaša nozīme, kura grāmata ir vismīļākā un kuru patiešām gribētos vēlreiz pārlasīt.
 
24. aprīlī plkst. 14.00 bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē tiks atklāta Jēkabpils zonālā Valsts arhīva izstāde “Izglītības darbs Jēkabpils novadā 1945-1991”. Izstādi veido zonālā arhīva dokumenti, kā arī fotomateriāli no Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīva krājuma.
Izstāde būs apskatāma līdz 23. maijam.

 

25. aprīlī plkst. 16.00 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Izstāžu un tikšanās zālē notiks bērnu un jauniešu konkursa “Mans draugs un mīlulis” noslēgums un apbalvošana. Pasākums tiek rīkots Jēkabpils biedrības “Par ķepām” projekta “Dzīvnieku draugu skola” ietvaros.