Nedēļas laikā literāri tematiskajā pasākumā “Augsim lieli, augsim stipri, būsim sveiki, veseli!” piedalījās 180 sākumskolas audzēkņi. Viņi gluži kā īsti pirāti, pētot dārgumu meklētāju kartes, pārvarēja vairākus šķēršļus, atbildēja uz āķīgiem jautājumiem, lai atrastu un uzzinātu, kas tad ir cilvēka lielākais dārgums, par kuru nepieciešams rūpēties. 

 

Savukārt, Daugavpils Vienības pamatskolā notika bibliotekārā stunda trešo klašu audzēkņiem. Viņi iepazinās ar H. K. Andersena prēmijas laureātiem – bērnu grāmatu autoriem un ilustratoriem. Bibliotekāre kopā ar skolēniem lasīja Vītauta V.Landsberģa Sliņķu pasakas, parādot neveselīga uztura un dzīvesveida ēnas puses.

 

Bibliotēku nedēļas noslēgumā, sestdien 26. aprīlī, ģimenes ar bērniem apmeklēja literāri tematisko pasākumu “Viss mūsu rokās! Bet vai Tu nomazgāji rokas?”. Literāri tematiskajā pasākumā bija piedāvātas radošās darbnīcas, animācija un diskusija.

Pasākumu noslēgumā dalībnieki apstiprināja, ka nepieciešams rūpēties un saudzēt savu veselību, jo tā ir lielākā cilvēka bagātība paša rokās!