Bibliotekāru iesaiste sevišķi būtiska ir pirmajā tautas skaitīšanas posmā, kad ikviens varēs aizpildīt anketu tiešsaistē. Tā kā daudziem Latvijas iedzīvotājiem mājās nav pieejams internets, tad bibliotēkas ir tās vietas, kur cilvēki dodas, lai to izmantotu. Ja cilvēkam rodas kādas neskaidrības interneta lietošanā, tad tieši bibliotēkas darbinieks ir tas pie kā vēršas.

 

Centrālā Statistikas pārvalde būtu pateicīga, ja Jūsu bibliotēkas darbinieki sniegtu palīdzīgu roku tiem, kuriem radīsies neskaidrības aizpildot anketu. Tādēļ nosūtam Jums Centrālās statistikas pārvaldes sagatavoto instrukciju par to, kā jāaizpilda tautas skaitīšanas anketa tiešsaistē.

 

Tātad kur būs pieejama anketa? Saite uz tautas skaitīšanas anketu no 1. marta būs atrodama tautas skaitīšanas mājas lapā http://www.tautasskaitisana.lv/lv/sakumlapa. Lai piekļūtu tautas skaitīšanas anketai, būs nepieciešams autorizēties, un autorizācija būs iespējama ar:

• personas kodu un pases numuru vai
• internetbankas identifikatoriem (Citadele, DnB NORD Banka, Latvijas Krājbanka, SEB banka, Swedbank) vai
• elektronisko parakstu.

Būtiski atcerēties, ka anketu internetā varēs aizpildīt arī par visiem ģimenes locekļiem! Lai to izdarītu, jāzina pārējo ģimenes locekļu personas kodi.

Ja Jums ir neskaidrības saistībā ar tautas skaitīšanas anketas aizpildīšanu internetā, lūdzam zvanīt uz Centrālās statistikas pārvaldes bezmaksas informatīvo tālruni – 80000777.

 

Liels paldies jau iepriekš!