Tā radās ideja par “Skrienu uz bibliotēku” komandu “Zelta kedā”, kas noteikti skries arī šogad.

 

Kaspars Rūklis, azartisks dažādu skrējienu dalībnieks, atceroties 2010. gada “Zelta kedu”, saka: “Pagājušajā gadā skrēju “Zelta kedā” kā viens no 3td komandas skrējējiem ar krekliņu “Skrienu uz bibliotēku”. Sajūtas bija diezgan neparastas, jo tik bieži uzrakstu uz mana krekliņa skaļā balsī cilvēki nebija lasījuši. Ir gluži neticami, cik kādā vājā skrējiena brīdī šāds sīkums var uzlabot garastāvokli un dot spēku noskriet 15 km līdz galam!”

Līdzās tēvam, toreizējam kultūras ministram Intam Dālderim, “Skrienu uz bibliotēku” komandā  skrēja arī Emīls Dālderis. Viņš atceras: “Bija saulaina Mežaparka diena un pats vasaras brīvlaika sākums – labākais laiks visā gadā. Zilie T-krekli un to uzraksti bija ļoti forša ideja, ar prieku to valkāju arī ikdienā. Lai gan skrējienā no sākuma ieturēju pārāk ātru tempu, mēģinot turēties līdzi tēvam, palīdzēja komandas gars. Satiku interesantus domubiedrus no 3td un bibliotekāri no Čikāgas, kur pat sanāca aizbraukt tajā pašā vasarā. Tie ir labi iespaidi, tāpēc vēlos piedalīties arī šogad un ņemt komandā arī vienu savu draugu.”

Tāpat kā pērn, arī šogad komandai pievienosies Kristaps Eglājs. Viņš pagājušajā gadā skrēja 10 kilometrus. Viņam palicis atmiņā, ka “bija jauka atmosfēra – gan komandā, gan visā dalībnieku pulkā, organizatoriski viss bija labi sakārtots, un nebija nekādu aizķeršanos, viss viegli saprotams – kur reģistrēties, kur trases maršruts. Cerams, ka arī šogad būs tikpat labi laika apstākļi kā pērn!”

 

Līdzās šiem skrējējiem, kurus varam dēvēt par bibliotēku draugiem, Kristīne Pabērza ir projekta “Trešais tēva dēls” pārstāve un komandas “Skrienu uz bibliotēku” idejas ierosinātāja. Pieredze 2010. gada “Zelta kedā” rosinājusi viņu nopietnāk izturēties pret treniņiem: “Mūsu komandā skrēja arī toreizējais kultūras ministrs Ints Dālderis. Es ar lielām pūlēm noskrēju 5 km, bet viņš ar smaidu sejā visus 15 km. Man toreiz likās, visu cieņu ministram, kurš savā darba grafikā var atrast laiku, lai trenētos un spētu noskriet tik garu distanci. Netrenējoties tik garu distanci noskriet nav iespējams.”

 

Šobrīd Kristīne cītīgi trenējas un gatavojas ne tikai “Zelta kedas” skrējienam. Kopā ar Kristīni arī mēs, visi pārējie komandas “Skrienu uz bibliotēku” dalībnieki un līdzjutēji, gaidām 4. jūniju ar pārliecību, ka skriesim atkal – gan “Zelta kedā”, gan uz savu bibliotēku. Krekli šī gada skrējienam jau pasūtīti. Pievienojies arī tu mūsu atvērtajai un draudzīgajai komandai! Saziņai izmanto 3td@3td.lv .