Bibliotēkas nepastāv vakuumā. Bibliotēkas ir sabiedrības spogulis, un tās ir stipras tikai tad, ja tās ieklausās sabiedrības sapņos un raizēs, un kalpo sabiedrībai un tās vajadzībām. Dzīvotspējīgi un jēgpilni ir tikai tādi bibliotēkas pakalpojumi, kas patiešām ir vajadzīgi sabiedrībai. Tieši tāpēc bibliotekāriem vissvarīgākā prasme ir mācēt ieklausīties cilvēkos sev apkārt, un atsaukties viņu vajadzībām.

Bibliotēku nedēļas pasākumi novada bibliotēkās:

18. aprīlī plkst.17.00 Siguldas pagasta Centra bibliotēka aicina lasītājus un citus interesantus dalīties pārdomās lomu sabiedrībā uz  atvērto diskusiju “Kāpēc mēs mīlam bibliotēku?”.  

Savukārt 20.aprīlī plkst. 15.00 Siguldas novada bibliotēka aicina interesentus uz Bibliotēku nedēļas aktuālo diskusiju “Bibliotēka un sabiedrība: Sadarbība lasītveicināšanas jomā” ar mērķi rast jaunas idejas un efektīvus sadarbības veidus un formas ar sabiedrības un pašvaldības pārstāvjiem, izglītības iestādēm, uzņēmējiem u.c. interesentiem.

Jūdažu bibliotēka 20.aprīlī  plkst. 17.00 aicina ģimenes uz “Skaļās lasīšanas pēcpusdienu”.

21. aprīlī plkst. 16.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks tematiskā pēcpusdiena “Mūsējie garākajā ceļā uz tālāko vietu”. Stāsti par ekspedīciju uz Pita salu Jaunzēlandē. Bibliotēkā viesosies ekspedīcijas dalībnieki Dainis Pudelis un Ivars Brencis.

22. aprīlī no plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēka jau otro gadu rīkos akciju “Atved savu bērnu uz bibliotēku!”, kuras laikā vecāki aicināti atvest bērnus iepazīt bibliotēku un grāmatu pasauli, īpaši tos, kuri neapmeklē pirmsskolas iestādi. Programmā: Skaļās lasīšanas rīts – lasīt varēs ikviens: gan bērni, gan vecāki; varēs iesaistīties orientēšanās spēlē pa bibliotēku, risināt mīklas, spēlēt galda spēles un darboties radošajās aktivitātēs.

Bibliotēkas aicina interesentus būt aktīviem un apmeklēt Bibliotēku nedēļas pasākumus, kā arī šīs nedēļas laikā dalīties sociālajos tīklos ar stāstiem par bibliotēkas nozīmi un par to, kāpēc viņi mīl savu bibliotēku, izmantojot tēmturi #manabiblioteka.