Daudziem līvāniešiem Valdis Vitkovskis pazīstams kā Voldemārs Vitkovskis – Līvānu amatierteātra aktieris, bijušais skolasbiedrs Līvānu 1. vidusskolā, kaimiņš vai darbabiedrs, bet Lasītāju klubiņā mēs viņu iepazinām kā liriskās dzejas autoru.

 

Skaista, pat maiga, pārdomu pilna dzeja par mīlestību, mūsu Latvijas dabas valdzinājumu, ziedu trauslumu un spēku, autora lasījumā apbūra klausītājus un vedināja uz pārdomām par spēju saskatīt brīnišķīgo parastā ikdienā un līdzcilvēkos.

 

Lasītāju klubiņa dalībnieki uzzināja, ka Valda Vitkovska liriskā mūza ir viņa dzīvesbiedre Anna, ka ziedu pasauli dzejnieks mīl ne tikai dzejā, bet arī savā mājā un dārzā, ka pirmie dzejoļi tapuši mācoties Līvānu 1. vidusskolā, ka mīļākais gadalaiks Valdim ir rudens, ko var apjaust arī no dzejoļiem, kas veltīti rudens krāšņumam un briedumam. Pasākuma dalībnieces interesēja  Valda domas par cilvēka uzdrīkstēšanos būt pašam, kā atklāt sevī talantu un attīstīt savas spējas. Valdis Vitkovskis pastāstīja par domubiedru kopu, ar kuru viņš komunicē sociālajos tīklos, ka viņš nav vienīgais dzejnieks Līvānos.

 

Ar Valda Vitkovska dzeju var iepazīties viņa grāmatās “Ziedu vējš” un “Atļauj Tev tuvāk pienākt” un  dzejas krājumos “Likteņa trauslie ziedi”, “Dvēseles spogulis”, “Četri gadalaiki”, “Kad lūpas runā skūpstos” Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā.

 

Interesanti un talantīgi cilvēki atrodas mums līdzās, tāpēc Līvānu novada Centrālā bibliotēka apzina sava novada iedzīvotājus un rīko Lasītāju klubiņā tikšanos ciklu “MŪSĒJIE” – ar mūsu ļaudīm, kuri uzdrīkstās, kuri vēlas, var, prot un dara.