Kārtējā darba diena ir klāt! Ārā neparasti silts un mitrs laiks, neierasti šim mēnesim. Plkst. 10:00 sagaidām pirmos bibliotēkas apmeklētājus.

 

Kā jau tas šajā nedēļā ierasts (jo skolās ir projektu nedēļa) – čaklākie bibliotēkas apmeklētāji ir Cēsu Pilsētas pamatskolas 5.a klases skolēni. Šodien viņiem kārtējā bibliotekārā stunda. Bērni tiek iepazīstināti ar Novadpētniecības literatūras lasītavas plašo krājumu un bibliotēkas izcilo miniatūrgrāmatu kolekciju. Vēlies zināt, kādas mazās grāmatiņas ir mūsu kolekcijā? Aicinām ielūkoties Elektroniskajā katalogā! Vai vēl labāk – atnākt pie mums uz bibliotēku!

Bibliotēkā turpinās ierastais ikdienas darbs. Par apmeklētāju trūkumu (tfu, tfu, tfu) pagaidām sūdzēties nevaram. Vidēji mūsu bibliotēku dienā apmeklē 173 cilvēki! Tas ir daudz! Vērojama interese arī pie mūsu izstāžu stendiem. Šā mēneša literatūras izstāžu saraksts:

 

PIEAUGUŠAJIEM

  • 3.-28.02.Rakstniekam, gleznotājam Jānim Sarmam – 130 (1884-1983)”. Abonementā    
  • 3.-28.02.Tuvums”. Literatūras izstāde veltīta Valentīndienai. Abonementā
  • 3.-28.02. “Grieķija – ES prezidējošā valsts”. Vispārīgajā lasītavā    
  • 3.-28.02. “Komponistam novadniekam Emīlam Melngailim – 140”. Izstāde veltīta novadnieka jubilejai 15.februārī. Novadpētniecības literatūras lasītavā
  • 20.,21.,22. 02. Jauno grāmatu izstāde. Abonementā    

 

BĒRNIEM

  • 3.-28.02. “Izzini sevi un pasauli”. Izzinošas grāmatas pirmskolas vecuma bērniem par dažādiem tematiem. Abonementā   
  • 3.-28.02. “Ceļojums Margaritas Stārastes pasaku mežā”. M. Stārastes grāmatas pirmskolas un jaunākās skolas vecuma bērniem. Abonementā
  • 3.-28.02. “Viss par zirgiem”. Daiļliteratūra un uzziņu literatūra par zirgiem vidējā skolas vecuma bērniem. Abonementā    
  • 3.-28.02. “Sises māmiņai Astrai Marijai Reinei – 50”. A.M. Reines sarakstītās un ilustrētās grāmatas. Lasītavā    
  • 3.-28.02. “Iepazīsti dzīvnieku pasauli”. Uzziņu literatūra par mājdzīvniekiem. Lasītavā    
  • 3.-28.02. “Mūžs nodzīvots kā pasakā. Margaritai Stārastei – 100”. M. Stārastes sarakstītās un ilustrētās grāmatas. Lasītavā  

      

Mūsdienīgam bibliotekāram jāprot viss! Bet – lai to visu prastu, nepieciešams paplašināt savu redzesloku un prasmes. Bibliotēkā vērojama jauna tendence – aizvien vairāk darbinieku izsaka vēlmi rotēt darba vietā, t.i., pamainīt vidi, izmēģināt spēkus neierastos darba apstākļos un papildināt profesionālās zināšanas, apkalpojot lasītājus citās bibliotēkas nodaļās. Un tā – šodien “uguns kristības” Interneta lasītavā piedzīvo Vispārīgās lasītavas vadītāja Ineta Kļaviņa. Kā viņai veicas? Interesanti! Viņai nākas printēt, skenēt un ar padomu datorprasmēs palīdzēt daudziem apmeklētājiem. Malacis Ineta – pirmās 2 stundas Interneta lasītavā nostrādātas godam!

      

Plkst. 14:00 bibliotēkas direktore Natālija dodas uz Cēsu novada domi, lai piedalītos bibliotēkas rekonstrukcija darba grupas sanāksmē. Uz sanāksmi ierodas ēkas rekonstrukcijas pasūtītāji – pašvaldības un bibliotēkas pārstāvji un būvnieku pārstāvji. Sanāksmē visai nopietni un strikti tiek apspriesta būvniecības gaita, jo laiks skrien vēja spārniem, taču būvniecība nedaudz kavējas….

      

Atgādinām, ka 2013. gadā sākās Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas renovācijas darbi, kurus paredzēts pabeigt līdz 2014. gada septembra beigām.
      

Projekta ietvaros tiek veikta esošās ēkas rekonstrukcija, kā arī paplašināšana, apkārtējās teritorijas labiekārtošana, tostarp Noliktavas ielas posma rekonstrukcija. Būvdarbus bibliotēkā veic  SIA “Vidzemes energoceltnieks”.

      

Direktores vietniece Gunta šodien devusies uz Rīgu, lai piedalītos Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes sēdē. Tajā apspriežamie jautājumi:

  • Akcija “Bibliotēkas diena dzīvē”, 10.-16. februāris
  • 4CanGurus Preiļos, 21.-22. marts
  • Bibliotēku nedēļa, 22.-27. aprīlis – tēma “Informēts un vesels!”
  • Latvijas bibliotekāru 11. kongress “Nākotnes bibliotēkas: neierobežotas iespējas!”, 29.-30. aprīlis, priekšlikumi programmai.
  • LBB reģionālo nodaļu gada aktualitātes

 

Pārējie bibliotēkas darbinieki turpina ikdienas darbu – apkalpo lasītājus, meklē pieprasīto informāciju, grāmatas, laikrakstus, žurnālus, kārto krājumu, veido bibliotēkas elektroniskās datu bāzes, organizē un vada pasākumus, raksta gada atskaiti, raksta un noformē afišas un ielūgumus, sazinās ar rakstnieku, lai norunātu par kārtējo tikšanos ar cēsniekiem, plāno pagastu bibliotekāru kārtējo semināru, kas norisināsies mēneša beigās, kārto finansu lietas, sūta atgādinājumus aizmāršīgajiem lasītājiem par to, ka paņemtās grāmatas tomēr jāatnes atpakaļ uz bibliotēku, jo tās gaida citi lasītāji…. Protams, neaizmirstam atgādināt, ka katra mēneša pirmā piektdiena ir tā diena, kad lasītājs – parādnieks droši var nest sen izlasītās bibliotēkas grāmatas un nodot, nemaksājot soda naudiņu!!

 

Viss notiek!

 

Bibliotēka strādā!

 

#libdayLV