Kur smelties idejas efektīvai un inovatīvai personāla vadībai? Kā saliedēt kolektīvu un sasniegt labākus rezultātus? Kādam jābūt profesionālam vadītājam? Ar ko jārēķinās padotajiem? Ticiet vai ne, atbildi uz šiem jautājumiem var rast sensenos laikos nostiprinātās atziņās, piemēram, Ēzopa fabulās. Džons Lubāns uzskata, ka Ēzopa fabulas ir noderīga lasāmviela kā vadītājiem, tā izpildītājiem – ikviens tajās var gūt gana daudz darba ikdienā noderīgu atziņu un padomu.

 

Lektors sniegs teorētisku un vēsturisku ieskatu Ēzopa fabulu tradīcijā, skaidros, kāpēc šīs fabulas ir tik noderīgas un ko no tām var smelties vadītāji un padotie. Pasākuma gaitā būs iespēja ne tikai diskutēt par konkrētu fabulu noderību mūsu darba ikdienā, bet arī piedāvāt pašiem savu fabulu. Jau vairāk nekā trīs gadus Džons Lubāns raksta fabulas un citus savus vērojumus blogā http://blog.lubans.org. Ir iecerēta šo fabulu apkopošana un izdošana e-grāmatā. Fabulu vēstījums veidots Ēzopa tradīcijās, un to mērķis ir izplatīt zināšanas koncentrētu stāstījumu veidā. Pēc Džona Lubāna domām, lielisks dzīves gudrību avots ir Latvju dainas – katrā pirms daudziem gadu simtiem radītajā četrrindē rodams koncentrēts vēstījums, kas sniedz atbildi uz daudziem jautājumiem.

 

Pasākumu ievadīs LNB Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavas galvenās bibliotekāres Elitas Vīksnas profesionālās literatūras apskats par bibliotēku pārvaldību un personāla vadības jautājumiem.

 

Laipni aicināti visi interesenti! Īpaši gaidām bibliotēku un to struktūrvienību vadītājus.

 

Pasākums noritēs angļu valodā. Apmeklējumu lūdzu pieteikt saitē: http://goo.gl/forms/fnsT5DlzCz. Ieeja – bez maksas.

 

 

Džons Lubāns (John Lubans, Jr.) dzimis Latvijā, Cēsīs. 1949. gadā kopā ar ģimeni devies uz ASV. Ieguvis Mičiganas Universitātes grādu bibliotēkzinātnē un Hjūstonas Universitātes grādu publiskajā pārvaldībā. Strādājis vairākās universitātēs ASV, Austrālijā un citur pasaulē, ir vieslektors arī Latvijas Universitātē. Daudz rakstījis par komandas darba un demokrātiskas vadības jautājumiem, grāmatas “Leading from the Middle and Other Contrarian Essays on Library Leadership“ autors. Latviešu valodā lasāmas divas Džona Lubāna publikācijas žurnālā “Bibliotēku pasaule”: “Komandas darbs: teorija un prakse” un Citāda vadīšana. Orķestris bez diriģenta”.