Šobrīd bibliotēkā ir vairāk kā  450 reģistrēti  lasītāji, kuru vidū ir gan Ventspils slimnīcas personāls, gan pacienti, kas ārstējas slimnīcā, gan topošie medicīnas un sporta speciālisti. Bibliotēkas krājumā ir vairāk kā 1300 iepieddarbi un 21 dažāda satura periodiskie izdevumi. Ņemot vērā to, ka lielākā daļa bibliotēkas lietotāju ir slimnīcas pacienti, tad līdzās medicīnas literatūrai ir pieejami populārzinātniski izdevumi par veselīgu dzīvesveidu, daiļliteratūra un grāmatas bērniem.

Ķirurģijas, traumatoloģijas, terapijas, kardioloģijas un bērnu nodaļu pacientus apkalpo individuāli, grāmatas un periodiskos izdevumus divas reizes nedēļā- pirmdienās un ceturtdienās, piegādājot palātās.

Medicīnas speciālisti bez maksas var izmantot EBSCO daudznozaru grāmatu, žurnālu un citu resursu datubāzi, pasūtīt grāmatas vai žurnālus no Rīgas Stradiņa Universitātes bibliotēkas, kā arī piedalīties speciālās medicīnas literatūras komplektēšanā, jo bibliotēkas krājums tiek papildināts, ņemot vērā ārstu ieteikumus.

Lai gan Ventspils medicīnas bibliotēkā vairums grāmatu ir domātas medicīnas iestāžu personālam, tiek gaidītas arī topošās māmiņas, sporta treneri, masieri, fizioterapijas speciālisti, medicīnas augstskolu studenti un citi interesenti.

Ventspils bibliotēkas struktūrvienība- ārējās apkalpošanas punkts SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” atrodas Ventspils slimnīcā Inženieru ielā 60. Bibliotēka atvērta katru darba dienu no plkst. 12.00 līdz 16.00, sestdienās un svētdienās – slēgta.