Pēc LR Centrālās statistikas pārvaldes datiem 2012. gadā Latvijā vismaz reizi nedēļā datoru vai internetu lietoja vairāk nekā 70% iedzīvotāju. Varbūt ir pienācis īstais brīdis pievienoties datorlietotāju pulkam?

 

Ventspils bibliotēkas piedāvātais bezmaksas apmācību kurss palīdzēs apgūt iemaņas datora lietošanā un interneta izmantošanā ikdienas vajadzībām. Kursu laikā varēs iemācīties izmantot i-banku pakalpojumus un lietot e-pastu, kā komunicēt ar draugiem un paziņām sociālajos tīklos, sameklēt noderīgu informāciju, bet fotomākslas entuziasti varēs konsultēties digitālo attēlu uzlabošanas jautājumos. Saziņai ar radiem un draugiem ārzemēs noderīgas var izrādīties Skype iespējas. Turklāt kursu dalībnieki saņems informāciju kā nodrošināt personas datu aizsardzību un arī datora drošību, darbojoties globālajā tīmeklī.

 

Kursu programma sadalīta 10 tēmās, katras apguvei paredzēta 1 nedēļa, kopējais apmācību kursa ilgums ir 2-3 mēneši. Varēs arī izvēlēties sev interesējošo tēmu un veltīt laiku tikai tās apguvei.

 

Nodarbības notiks katru nedēļu otrdienās un piektdienās, nodarbību laiku saskaņojot ar kursu apmeklētājiem, Ventspils bibliotēkas Mācību centrā Akmeņu ielā 2, Galvenās bibliotēkas 2.stāvā. Apmācības notiks latviešu valodā, nodrošinot svarīgāko jēdzienu un terminu tulkojumu krievu un angļu valodā.

 

Ventspils bibliotēkās datori ar interneta pieslēgumu ir izmantojami bez maksas, tātad apmācībās gūtās prasmes, atnākot uz bibliotēku, varēs pielietot arī tie, kuru īpašumā nav sava datora. Nepieciešamības gadījumā Mācību centrā varēs saņemt papildus informāciju individuālu bezmaksas konsultāciju veidā.

 

Apmācības datora un interneta lietošanā interesentiem bez priekšzināšanām Ventspils bibliotēkas Mācību centrā sāksies 5. februārī.

Sīkāka informācija un pieteikšanās pa tālruni 63623598 vai Galvenajā bibliotēkā, Akmeņu ielā 2.