Lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu un jauniešu žūrija” jau desmit gadus īsteno Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs. 2011. gadā programmā iesaistījās 440 Latvijas bibliotēkas.
Lielajos lasīšanas svētkos tika suminātas ekspertu visatzinīgāk vērtētās grāmatas, to autori, ilustratori, izdevēji, tulkotāji.

1.-2.klašu grupā par labāko tika atzīta somu autoru Aino Havukainenas un Sami Toivonena grāmata “Tatu un Patu ērmīgās ierīces”, 3.-4.klašu grupā – igauņu rakstnieces Piretas Raudas grāmata “Princese Skella un Leta kungs”, 5.-7.klašu grupā – amerikāņu rakstnieka Džefa Kinnija grāmata “Grega dienasgrāmata” 1.grāmata, 8.-12.klašu grupā – amerikāņu rakstnieces Kami Garsijas grāmata “Daiļās būtnes”.

Ja Ventspils bibliotēkas lasītāji vēlas izlasīt apbalvotās grāmatas, atgādinām, ka ikvienam ir iespēja tās vispirms atrast Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē www.biblioteka.ventspils.lv, izvēloties Kurzemes kopkatalogā, kurā no bibliotēkas struktūrvienībām grāmatu var saņemt uzreiz, vai arī pieteikties uz to rindā.
Pasākumā Ķīpsalā sveica arī bērnus un bibliotēkas, kuras pagājušā vasarā aktīvi iesaistījās Lasošās vasaras aktivitātēs ar Bubblicious. Balvas saņēma interesantāko “Krāsaino burbuļu piedzīvojumu” darbu autori un kolektīvo balvu par radošu darbu saņēma Ventspils Bērnu bibliotēka.

Lielie lasīšanas svētki noslēdzās ar grupas “Dzelzs vilks” uzstāšanos.
“Bērnu un jauniešu žūrijas 2011” noslēguma pasākumā, kas martā notika Ventspils bibliotēkā, piedalījās Bērnu bibliotēkas, Pārventas bibliotēkas un Gāliņciema bibliotēkas lasīšanas eksperti.

Pasākuma dalībnieki varēja gan noskatīties šogad Amerikas Kinoakadēmijas balvu saņēmušo animācijas īsfilmu par kāda rakstnieka nokļūšanu fantastiskā lidojošu grāmatu pasaulē, gan pārbaudīt savas zināšanas, izspēlējot “2011. gada žūrijas” grāmatu loto.

Sveicienus saņēma jaunākās žūrijas ekspertes Lāsma Puriņa un Ieva Diedišķe, kuras vēl apmeklē bērnudārzu, bet kopā ar vecākiem jau lasa un vērtē nominētās grāmatas. Un īpašs paldies ekspertiem, kuri “Bērnu žūrijā” piedalās jau piekto gadu – Agnesei Gončarovai, Kārlim Kukainim, Vaivaram Tropiņam un Tomam Rubenim.

“Bērnu un jauniešu žūrijas” jaunās, 2012. gada grāmatas, tiks nominētas vasarā un Bērnu, Pārventas un Gāliņciema bibliotēkas arī šogad ar prieku gaidīs esošos un jaunus žūrijas dalībniekus – ekspertus.