Ikgada pavasara konferences par bērnu literatūru un bibliotēku darbu interesentu vidū ir gaidīts un svarīgs notikums, un atskaites punkts.

 

Divu dienu bērnu literatūrai un bērnu bibliotēku darbam veltītā konference notiks piektdien, 11. maijā, Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 2. stāvā un sestdien, 12. maijā, Gētes institūtā – Rīga Torņa iela 1, (ieeja no Klostera ielas).

 

Konferences pirmā diena būs veltīta novitātēm un aktualitātēm bērnu literatūrā, mūzikā, teātrī un  bibliotēku darbā ar bērnu un jauniešu auditoriju. Atbilstoši nosaukumam, izglītojošā pasākuma dalībnieki, bērnu mūzikas, dejas un dzejas programmas “Brīnumskapis”  radošās komandas pārstāvju ( Andra Sējāna, Ingus Ulmaņa) iedvesmoti,  pieredzēs bērnu dzejas transformēšanos dziesmās. Konferences pirmajā dienā būs  iespēja sastapt 2012.gada jubilāra – Rīgas Skolēnu pils teātra „Zīļuks” pārstāvjus. Izglītojošā pasākuma dienas kārtībā ir paredzēti gan akadēmiskie referāti, gan koreferāti jeb subjektīvās piezīmes. Tāpat konferences pirmā diena vēl būs veltīta lasīšanas veicināšanas un informācijpratības jautājumiem.

Konferences  otrajā dienā paredzēta tikšanās ar vācu vieslektori – leļļu teātra aktrisi un  pedagoģi Sabīni Šrēderi – Cobelu ( Sabine Schroeder – Zobel) kopējā radošā aktivitātē un procesā, ar mērķi paplašināt  pieaugušo zināšanas par leļļu teātra tapšanas procesu, kas dos impulsu  radošām aktivitātēm bibliotēkās  un iespēju radīt bērnu un pusaudžu vidū pastiprinātu interesi par leļļu teātra mākslu, kas potenciāli varētu kļūt par viņu intereses sfēru.

 

Noslēgumā paredzētas debates un diskusijas.

 

Dalības maksa konferencē – 10 Ls.

Dalības maksa Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP) biedriem – 5 Ls.

 

Konferences programma

 

Pieteikuma anketa

Pieteikuma anketas lūgums nosūtīt līdz 7. maijam elektroniski Ivetai Krūmiņai uz e-pastu: iveta.krumina@lnb.lv