“Tieši šobrīd, kad bibliotēka kopā ar Šauļu pilsētas bibliotēku īsteno vērienīgu kopprojektu “Inovatīvu risinājumu attīstība bibliotēkās dažādu paaudžu apmeklētājiem pierobežas reģionā”, mums ir liels prieks piedalīties arī Baltu vienības dienā Jelgavā, piedāvājot īpašu pasākumu programmu, kuras laikā baudīsim latviešu un lietuviešu dziesmu koncertu un mākslu, skatīsimies kino un papīra teātri, aicināsim ikvienu bibliotēkas apmeklētāju iesaistīties radošajās darbnīcās, spēlēs un rotaļās,” stāsta Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktore Lāsma Zariņa.

 
Ģimenes dienas programma:

 

13.00 RTU kora “Delta” latviešu un lietuviešu dziesmu koncerts.


14.00 Dokumentālās mākslas filmas “Vēju zeme” par sventājas kuršiem demonstrēšana. Režisors Ernests Samsons, filmas producente, konsultante Viktorija Jonkute. Filmas demonstrēšanā piedalīsies filmas producente, konsultante Viktorija Jonkute.Filmā stāstīts  par liriskiem, interesantiem notikumiem, kuri ir saistīti ar Sventājas pilsētiņas apdraudēto kuršu un Lietuvas latviešu kopienu, par aizmirstām un mazāk zināmām vēsturiskām zvejnieku dzīves vietām, nodarbošanos, sadzīvi, tikšanās ar vēl esošajiem zvejniekiem, viņu ģimenes locekļiem un draugiem.


15.00 Daivas Kairevičiūtes (Daiva Kairevičiūtė) grafikas izstādes “Prisilietimai” [LT] – “Pieskārieni” [LV] atklāšana.


13.00-16.00  Lietuviešu literatūras izstāde “Iepazīsti Lietuvu”. Radošās darbnīcas, lietuviešu rotaļas un spēles. Kamišibai jeb papīra teātris “Vai Rīga jau gatava?”


Vēlamies, lai šajā dienā ģimenes kopā varētu pavadīt laiku bibliotēkā viesmīlības, vienkāršības un radošuma atmosfērā, sajūtot brāļu tautas plecu un mūsu savstarpējo līdzību.


Pasākums tiek organizēts Jelgavas pilsētas bibliotēkas Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta LLI-110 “Inovatīvu risinājumu attīstība bibliotēkās dažādu paaudžu apmeklētājiem pierobežas reģionā” ietvaros, lai informētu bibliotēkas apmeklētājus par plānotajām aktivitātēm un bibliotēkas modernizāciju projekta īstenošanas laikā.

 
Papildinformācija par projektu

Projekts paredz, ka līdz 2019. gada februārim Jelgavas pilsētas bibliotēkā, Liepājas CZB un Šauļu pilsētas publiskajā bibliotēkā tiks modernizēti bibliotēkas piedāvātie pakalpojumi, ieviešot jaunas tehnoloģijas. Tiks veicināta jaunu zināšanu apguve, iesaistoties dažādās interaktīvās un radošās aktivitātēs. Šauļu pilsētas publiskajā bibliotēkā tiks izstrādāta un ieviesta moderna valodu pašmācības sistēma.Projekts ir vērsts un paaudžu sadarbību un jaunu zināšanu apguvi. Projekta darbības laiks ir 22 mēneši (01.05.2017.–30.04.2019.), un šajā laikā vēlamies veidot un stiprināt sadarbību ar  Jelgavas, Liepājas un Šauļu bibliotēkām, darbiniekiem un lasītājiem, tādējādi  veicinot reģionu attīstību un starpkultūru dialogu.Šo projektu finansē Eiropas Savienība.

Vairāk par projektu: www.latlit.eu un http://selfservicelibraries.mozello.lv 


Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Jelgavas pilsētas bibliotēka, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.
 

 
Informāciju sagatavoja:

Klinta Kalnēja

Projektu vadītāja

Jelgavas pilsētas bibliotēka

E-pasts: Klinta.kalneja@biblioteka.jelgava.lv

 Tālr.: 28303764