Vienu daļu no uzdāvinātajām grāmatām ir sarūpējis Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, īstenojot projektu “Grāmatu nodošana citvalstu bibliotēkām”. Savukārt otra daļa ir sakomplektēta no Latvijas vēstniecības bibliotēkā esošās grāmatu kolekcijas. Vēstniecība grāmatu dāvinājumam pievienoja arī 25 DVD kolekciju ar 70 Latvijas filmu ierakstiem. Filmu izlase ir tapusi, sadarbojoties Nacionālajam kino centram un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātam, lai iepazīstinātu ar Latvijas kultūras bagātībām.

Grāmatu komplektā iekļautas grāmatas angļu un krievu valodās par Latvijas vēsturi, kultūru, latviešu valodu un literatūru, kā arī par Latvijas pilsētām un to arhitektūru. Dāvinājuma mērķis ir popularizēt zināšanas par Latviju un tās kultūru, padziļināt izpratni par mūsu valsts vēsturi, it īpaši 20.gadsimtā.

Latvijas grāmatu dāvinājums Baltkrievijas Nacionālajai bibliotēkai kā prezidentūru pavadošais pasākums ir iekļauts Ārlietu ministrijas un Prezidentūras sekretariāta kopīgi izstrādātajā un apstiprinātajā Kultūras pasākumu kalendārā.

 
Papildu informācija:
Latvijas vēstniecība Baltkrievijā
Adrese: 6a Doroshevicha Str., Minska 220013, Baltkrievija
Tālrunis: +375 17 211 3033
Fakss: +375 17 284 74 94
E-pasts: embassy.belarus@mfa.gov.lv