Linda baložniekiem ir īpašs ciemiņš, jo krietnu laiku ir nodzīvojusi Baložos, te, Baložu vidusskolā, mācījās abi viņas bērni, kuri bija arī bibliotēkas lasītāji. 

 

Linda ir mācījusies Jūrmalas 1. vidusskolā, tad LU Komunikācijas un žurnālistikas nodaļā un pirmais darbs bija saistīts ar žurnālistes darbu Iekšlietu ministrijas laikrakstā “Kaujas postenī”.

 

Tikšanās laikā bijusī politiķe ilustrēja savu stāstījumu par darbu Aizsardzības ministrijā un Iekšlietu ministrijā ar interesantām fotogrāfijām. Tikšanās dalībnieces  pārsvarā bija sievietes un viņas ar interesi uzklausīja,  kā tajā laikā pasaules politikā tika uztverta vienīgā ministre – sieviete Baltijas valstīs tādās vīrišķīgās jomās kā aizsardzība un iekšlietas. Vai var savienot intensīvo darbu valsts labā ar rūpēm par ģimeni un vai no tā necieš ģimene?

 

Uzzinājām, ka politikā pavadītie gadi ir atņēmuši ilūzijas par cilvēkiem, politiku un spējām kaut ko mainīt. Vienīgais izaicinājums Lindai Mūrniecei būtu iepēja kļūt par prezidenti.

 

Savā “Gandrīz dienasgrāmatā” autore īsos stāstos – novelēs dalās pārdomās gan par sievietes – politiķes, gan par sievietes – mātes, gan par sievietes- mīļotās dažādajām lomām mūsdienu sabiedrībā. “Es rakstu par to, kas man svarīgs, kas sāpina, liek raudāt. Par to, ko mīlu un ko ienīstu. Par ilgām, zaudējumiem, vilšanos, spēku, darbu un politiku,” saka Linda Mūrniece un atver savas dienasgrāmatas lappuses arī lasītājam.

 

Gaidot šo tikšanos, mēs bibliotēkas Lasītāju klubiņā lasījām šo grāmatu un dalījāmies domās par to.  Visi bija vienisprātis, ka grāmata ir ļoti gaiša, pozitīva, tā aicina uz priecāšanos, labā vairošanu.

 

Autore ir dāvinājusi šo grāmatu visām Latvijas bibliotēkām un katrs var iepazīties ar to tuvākajā bibliotēkā!


Foto no pasākuma šeit