Tikšanos viņš sāka ar savām spilgtākajām atmiņām par Baložiem – kā kultūras namā puisītis gandrīz izjauca Leļļu teātra izrādi, kurā piedalījās K.Pūce un kā viņam kā Ziemassvētku vecītim gāja Baložu skolas eglītē. Šajā vakarā Kaspars Pūce atstāstīja dažādus amizantus atgadījumus un pārpratumus gan no Padomju armijas dzīves, kas ietverti stāstu krājumā “Zaldātu zābakos. Padomju armijas stāsti”, gan no dzīves izsūtījumā Tālajos Austrumos, kas atspoguļoti grāmatā “Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā”, gan situācijas no teātra aizkulisēm, kas aprakstītas grāmatā “Ko lai dara, tādi laiki”.

Visas minētās K.Pūces grāmatas ir pieejamas Baložu bibliotēkā, nāciet, iepazīstieties! K.Pūce ir lielisks stāstnieks un raksturotājs, autors ir arī acīgs situāciju un cilvēku vērotājs, kas grāmatas padara viegli un aizraujoši lasāmas.

Kaspars Pūce atklāja, ka gatavojas rakstīt grāmatu par savu tēvu – Voldemāru Pūci, kas ir vairāku latviešu filmu scenāriju autors un režisors. Piedaloties filmas “Rainis” uzņemšanā, filmēšanas laukumā viņu apcietināja, turēja Stabu ielas pagrabos un izsūtīja uz Vorkutu. Pēc izsūtījuma sešdesmitajos gados viņš veica režisora pienākumus Operas, Leļļu un Operetes teātros.

Pasākums notika UNESCO LNK Stāstu bibliotēkas ietvaros.

Paldies visiem, kas atnāca uz tikšanos! Gaidīsim Jūs visus nākamajā bibliotēkas pasākumā – 9.maijā būs atkārtota tikšanās ar ārstu, diplomātu un politiķi Georgu Andrejevu.

Foto no pasākuma šeit.