25. augustā plkst.16.00 Rīgas Centrālā bibliotēka aicina daiļliteratūras cienītājus un kārtējo cikla „Uzmanības lokā – autors” grāmatu lasīšanas pēcpusdienu. Pasākums būs veltīts austriešu rakstniecei Zuzannai Kubelkai, un tas notiks Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā.

Zuzanna Kubelka ir daudzu populāru romānu autore. Tie ir romāni „Kundze būs mājās vēlāk”, „Korsete pušu”, „Pils iemītniece meklē princi”, „Mimī otrais pavasaris” „Ofēlija mācās peldēt”, „Ardievu, Vīne – sveika, Parīze!” un citi. Viņas spalvai pieder arī psiholoģiskas ievirzes apcerējums „Dzīve sākas no 40”. 

 

Cikla „Uzmanības lokā – autors” pasākumi kopš pavasara notiek katra mēneša pēdējā otrdienā plkst. 16.00. Uzmanības lokā bijušas tādas rakstnieces kā Fransuāza Sagāna, Anna Gavalda, Dafne di Morjē, Virdžīnija Vulfa un citas autores.  

 

„Literāro pēcpusdienu cikla centrā būs spilgtākās 20. gadsimta rakstnieces sievietes un viņu darbi. Stāstīsim par rakstnieču personīgo dzīvi, izglītību un daiļradi. Stāstījumu papildinās darbu fragmentu lasījumi, kritiķu vērtējumi, informācija par darbu ekranizācijām vai teātra uzvedumiem un dažādi citi interesanti fakti,” stāsta cikla idejas autore un vadītāja – RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Renāte Krūma.

 

Kontaktinformācija: 67037124 

Informāciju sagatavoja:

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas

sabiedrisko attiecību vadītāja