Katrreiz bijušajā rajonā izvēlamies citu vietu, kur satikties. Uz Svētciemu devāmies, lai redzētu, kā turienes bibliotēka izskatās pēc rekonstrukcijas, pastāstīja Limbažu Galvenās bibliotēkas (LGB) metodiķe Broņislava Sauka.

 

Kolēģus uzrunāja gan Svētciema bibliotēkas vadītāja Līga Borozdina, gan Salacgrīvas novada domes Informācijas nodaļas vadītāja Ilga Tiesnese. LGB direktore Dzintra Justa un B. Sauka, kā ierasts līdzīgos mācību semināros, iepazīstināja ar darba aktualitātēm un tuvākajiem plāniem. Semināra dalībnieki paciemojās arī vietējā pirmsskolas izglītības iestādē, kur tās audzēkņi iepriecināja ar muzikālu sveicienu. Dienas gaitā bibliotekāri apskatīja piejūras brīvdienu māju Kosīši, iepazina Lauvu tautas namu, Dienas centru bērniem un saviesīgās biedrības Svētupes Lauva aktivitātes. Vēl kolēģi apmeklēja Lībiešu upuralas, tikās ar viesu mājas Kraukļi saimniekiem, nofotografējās uz Annasmuižas tilta, kas ir pirmais dzelzsbetona tilts Baltijā. Pa ceļam pastaigājās gar Svētupes, Jaunupes un Salacas krastiem, baudot ievu ziedēšanu. Diez vai ikdienā mēs aizbrauktu ekskursijā pa šo pusi, tāpēc tā bija jauka iespēja palūkoties, ka arī laukos ļaudis enerģiski rosās un domā par savu iedzīvotāju un viesu interesēm. Bibliotekāri ir labi reklāmnesēji, jo uzzināto allaž nodod tālāk, uzskata B. Sauka. Izskaņā bija viesošanās Korģenes bibliotēkā, kas atvērta pērn pēc ilgāka pārtraukuma un pamazām gatavojas akreditācijai. Līdz tam vēl plānots paplašināt telpas, turpinās krājuma kārtošana. Nākamgad bibliotekāri iecerējuši tikties seminārā Lādes bibliotēkā, kas pēc remonta sāks strādāt šovasar.

 

Rezumējot sezonā paveikto, kā pozitīvu piemēru B. Sauka minēja labi organizētos Grāmatu svētkus Umurgā. Šogad veiksmīga debija Muzeju naktī bija LGB un vēl Darbs dažām reģiona bibliotēkām, piedāvājot interesentiem izklaidējošas un izglītojošas nodarbes neierastā laikā. Turpmāk tā varētu kļūt par tradīciju, mudinot aktīvāk iesaistīties arī kolēģus. Vasara bibliotekāriem parasti ir atvaļinājumu laiks, taču netiek aizmirsts arī par pieredzes apmaiņas iespējām. Tā 13. un 14. jūlijā Vecgulbenes muižā risināsies Latvijas Bibliotekāru biedrības Vidzemes nodaļas 14. saiets-konference “Bibliotēkas virzībā uz attīstību un kvalitāti”, kurā piedalīsies arī bijušā Limbažu rajona bibliotēku darbinieki.