12. oktobrī plkst.16.00 Rīgas Centrālā bibliotēka sadarbībā ar apgādu „Jumava” aicina uz Augusta Deglava romāna „Rīga” 1. sējuma jaunā izdevuma prezentāciju. Pasākums notiks Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 2. strāvā.

 

Tajā piedalīsies Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa, izdevniecības un bibliotēkas pārstāvji.

 

„Augusta Deglava episkajai sāgai „Rīga” jābūt katra īstena rīdzinieka mājokļa goda vietā. Tā ir lieliska latviešu literatūras pērle un tā ir svarīga laikmeta liecība. Tas ir laiks, kad latvieši atmostas, tas ir laiks, kad latvieši apzinās sevi kā vienotu nāciju, tas ir laiks, kad vāciskā Rīga pamazām aiziet nebūtībā un top mūsdienu Rīga. Un šeit es nedomāju pilsētas vizuālo tēlu, bet gan emocionālo ietvaru. Augusta Deglava aprakstītajā laikā Rīga sāk veidoties tāda kāda tā ir tagad, kurā visu tautu pārstāvji dzīvo plecu pie pleca, kurā valda vārda, reliģiskā un kultūras tradīciju brīvība. Tas ir tas, kas bagātina Rīgu, tas ir tas, ka to izveidojis par burvīgāko un šarmantāko pilsētu pasaulē. Mūsu Latvijas galvaspilsētu!” /Andris Ameriks/.

 

Grāmatas vāka noformējumu veidojis Eduards Griškevičs.

 

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67037124