2012. gada 6. oktobrī plkst. 12.00 Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes “Ulubeles” stendā izstāžu kompleksā Rāmava (Ķekavas pagasta Valdlaučos) notiks izdevniecības “Upe tuviem un tāliem” izdotās audio grāmatas “Stāsts par Doktoru Dūlitlu” atvēršanas svētki. 

 

Būs konkursi, pārsteigumi, tikšanās ar Ulubeles lustīgajiem Ullu un Belli, iespēja samīļot četrus Ulubeles iemītniekus – spriganos kucēnus un sirsnīgo kucīti, kura atņemta mocītājiem Bolderājā. Būs arī iespēja atbildīgi izlemt par kāda dzīvnieciņa adopciju.

 

Angļu rakstnieks un dzejnieks Hjū Loftings 1920.gadā sarakstīja pirmo stāstu par labestīgo dakteri, kurš saprot zvēru valodu. Lasītāji Dūlitlu tik ļoti iemīlēja, ka šos stāstus rakstnieks turpināja sacerēt līdz pat savai aiziešanai 1947.gadā, tā radot veselu sēriju par doktoru Dūlitlu. Šoreiz leļļu teātra aktieri Pēteris Šogolovs un Laila Kirmuška iedzīvinājuši klasisko pirmā stāsta versiju, kas līdz šim nav bijusi ne ierakstīta, ne izdota. Mūziku darbam sarakstījis Ungars Savickis, bet ieraksta noformējumā izmantoti paša autora zīmējumi. Vāka dizainu veidojusi Gunita VRauba.

 

Tā kā Dūlitlu pazīstam kā nesavtīgu dzīvnieku mīlētāju un aizstāvi, tad katrs, kurš nopirks audio grāmatu, varēs palīdzēt pamestiem dzīvniekiem, jo 10 santīmi no katra CD tiks ziedoti Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes Ulubele rūpju bērnu uzturēšanai un ārstēšanai.