LALIGABA ir nozīmīgākais ikgadējais notikums literatūras nozarē. Tās ekspertu komisija preses konferencē nosauks un suminās mūža balvas ieguvēju Latvijas rakstniecībā un paziņos 2017. gadā izdotos literāri augstvērtīgākos darbus Latvijas rakstniecībā četrās nominācijās: labākais dzejas krājums, labākais prozas darbs, labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem un labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā. Tāpat LALIGABAs komisija piešķirs divas speciālbalvas par izcilu ieguldījumu literatūrpētniecībā.

 
Nomināciju galvenās balvas ieguvēji tiks paziņoti ceremonijā 2018. gada 27. aprīlī plkst. 18.00 RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O. Kopā ar uzvarētājiem ceremonijā tiks apbalvoti un sumināti arī mūža balvas un speciālbalvu ieguvēji.

 
Laureāti saņems naudas balvu un īpašo LALIGABAs lampu. Balvas veidola koncepcijas pamatā ir grāmata kā gaismas simbols, kas pauž literāri augstvērtīgu darbu spēju izgaismot domāšanu, emocijas un sapratni. Balva kā augstākā atzinība par ieguldījumu Latvijas literatūrā reizē kalpo arī kā funkcionāls interjera priekšmets Latvijas literātu mājvietās, gadu gaitā iedzīvinot simbolisku Latvijas literatūras gaismas lauku.

Plašāka informācija par nominantiem un viņu darbiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātēm laikā no š.g. 28. marta būs pieejama vietnē www.laligaba.lv, LALIGABAs Facebook un Twitter sociālo tīklu kontos. Aprīlī ziņu portālā “Delfi” būs iespēja balsot par LALIGABAi nominētajām grāmatām, izvēlot “Delfi” lasītāju simpātiju balvu.

 
Lai iespējami plašāka publika iepazītu LALIGABAs balvai nominētos autorus un viņu darbus, 4. aprīlī plkst. 18 Raiņa un Aspazijas mājā – Rīgā, Baznīcas ielā 30 – notiks LALIGABAs dzejas lasījumi, savukārt LALIGABAs prozas lasījumi notiks 20. aprīlī plkst.18 “NicePlace Telpā” – Rīgā, Kr.Barona ielā 21a. LALIGABAs pasākumi ikvienam interesentam pieejami bez maksas.


Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2017. gada literāro veikumu izvērtēja literatūrkritiķe un tulkotāja Ieva Kolmane, kultūras žurnāliste Undīne Adamaite, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, LNB Bērnu literatūras centra un lasīšanas veicināšanas programmu vadītāja Silvija Tretjakova, rakstnieks Osvalds Zebris un dzejnieks Henriks Eliass Zēgners.


Par balvas norisi kopīgi rūpējas un to organizē: Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.


Balvu atbalsta: LR Kultūras ministrija un “Baltic International Bank”.


Partneri: grāmatnīcu tīkls “Jānis Roze”, grāmatnīcu tīkls “Zvaigzne ABC”, “Zikurāts”.

 

Papildu informācija:
Marta Krivade
LALIGABA saziņas vadītāja
E-pasts: marta.krivade@gmail.com

Tālr.: 26486312