Vēstnieks uzsvēra, ka Atzinības raksti Baltkrievijas amatpersonām piešķirti par ilglaicīgu un veiksmīgu kultūras sakaru un zinātniski pētnieciskās sadarbības veicināšanu, kā arī ieguldījumu divpusējo kontaktu attīstībā starp Latviju un Baltkrieviju. “Pateicoties sadarbībai starp Latvijas Nacionālo bibliotēku un Baltkrievijas Nacionālo bibliotēku, ilgstošā laika periodā ir bijusi iespēja iepazīstināt plašāku sabiedrības daļu ar otras valsts vēsturi, kultūru un divpusējās sadarbības aspektiem”, pasniedzot Atzinības rakstus atzīmēja Dr. Mārtiņš Virsis.

 

Baltkrievijas Nacionālās bibliotēkas direktors R.Motuļskis un direktora vietnieks A.Suša ir regulāri piedalījušies Latvijas institūciju organizētās konferencēs Rīgā, Daugavpilī un Rēzeknē, padziļinot kontaktus ar Latvijas kultūras speciālistiem un pētnieciskajām institūcijām. Latvijas Nacionālā bibliotēka ir saņēmusi baltkrievu rakstnieku grāmatas, kas papildina nozīmīgu bibliotēkas krājumu daļu, kā arī piedāvā ikvienam interesentam Latvijā plašāk iepazīties ar Baltkrievijas vēsturi, kultūru un literatūru. Savukārt Latvijas Nacionālās bibliotēkas eksperti ir regulāri piedalījušies Baltkrievijas Nacionālās bibliotēkas rīkotās konferencēs un pasākumos Minskā.

 

Ārlietu ministrijas Atzinības raksti Baltkrievijas amatpersonām tiek piešķirti pirmo reizi. Tie pasniegti Baltkrievijas Nacionālās bibliotēkas ikgadējā pasākumā.