Savu absolvēto skolu pasākuma laikā sveiks Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, žurnāla “Ilustrētā Junioriem” redaktore Gunta Apse, radio dīdžejs Eduards Švāns, TV3 ziņu moderatore, žurnāliste Agnese Vārpiņa, sporta kluba VEF basketbolisti Kaspars Bērziņš, Gatis Jahovičs un citi.

 

Draudzīgais aicinājums ir skolu atbalsta kustība, kuru 1935. gadā aizsāka toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Kustības pamatā ir ideja par palīdzību savām skolām ar mērķi uzlabot izglītības līmeni, līdz ar to arī vispārējo labklājības līmeni Latvijā. Tā aicina ikvienam atcerēties savu kādreizējo skolu, ziedojot tai grāmatas, mācību līdzekļus, mākslas priekšmetus vai citas noderīgas lietas.

 

Draudzīgā aicinājuma akcija Rīgā, Melngalvju namā, notiek jau trešo gadu. To organizē Rīgas dome sadarbībā ar grāmatu apgādu “Jumava” un SIA “Rīgas nami”.

 

Uzmanību mediju pārstāvjiem! Lai ievērotu drošības prasības un saņemtu akreditāciju ieejai Melngalvju namā, kur šobrīd atrodas Valsts prezidenta kanceleja, lūgums žurnālistiem savu dalību pasākumā pieteikt līdz 24. janvāra pl.17.00, rakstot uz e-pastu Liene.Petersone@riga.lv vai pa tālr. 26472932!

 

Papildu informācija:

Liene Pētersone

Tālr.: 26472932