“Esplanāde 2014” tiks atklāta ceturtdien, 16. augustā, kad uz trešo tikšanos pulcēsies biznesa klubs “20:14” – Latvijas vadošo uzņēmumu vadītāji, lai uzzinātu par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada jaunumiem. Kluba tikšanās reizē “Rīga 2014” iepazīstinās ar pirmo lielo sadarbības partneri.

 

16. augusta pasākumā atskatīsimies uz Pasaules koru olimpiādi ASV. Par muzikālo noskaņu rūpēsies vokālā grupa “Latvian Voices”, kas kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālo simbolu un ar čempionu titulu atgriezusies no ASV. Tāpat notiks spēles “Ceļam Rīgu” prezentācija, kas būs iespēja ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim izveidot savu ideālo pilsētu un to iemūžināt fotogrāfijā.

 

Kluba tikšanās reizē piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

 

“Uzņēmēju tikšanās vieta nav izraudzīta nejauši, jo tieši Esplanāde 2014. gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu un informācijas centrs. Sajust kultūras galvaspilsētas garšu varēs sajust jau šovasar Esplanādes radoši informatīvajā telpā,” stāsta “Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle.

 

“Esplanāde kļūs par vietu, uz kuru nākt un ar idejām piedalīties spilgtas un notikumiem bagātas kultūras galvaspilsētas norišu gatavošanā. 2014. gads mums jāiecer un jāpieredz visiem kopā, jo tas būs laiks, kad katrs nams Rīgā būs kultūras nams un katrs rīdzinieks – kultūras darbinieks,” pauž D.Čivle.

 

“Esplanāde 2014” būs atvērta katru dienu līdz 20. septembrim. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji iecerējuši to izveidot kā brīvi pieejamu telpu, kurā notiks radošās darbnīcas, filmu vakari un tiks prezentēti “Rīga 2014” kultūras projekti. Esplanādē darbosies informācijas centrs un pilsētas sarunu “apaļais galds”. Telpa būs atvērta neformālām tikšanās un sarunām pilsētas centrā.

 

Nodibinājums “Rīga 2014”, iekārtojot radoši informatīvo telpu “Esplanāde 2014”, ņēmis vērā, ka Rīgā ne tikai jāpaplašina kvalitatīvu kultūras pasākumu klāsts, bet arvien vairāk jāizmanto moderno tehnoloģiju iespējas kultūras lietojumā un cilvēku saziņā.

 

Informācija medijiem:

Kluba “20:14” tikšanās sākums un Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvās telpas “Esplanāde 2014” atklāšana ceturtdien, 16. augustā, plkst. 16.00, Esplanādē, laukumā netālu no Raiņa pieminekļa.