Izdevniecība “Liels un mazs” 27.februārī, sestdien, aicina sagaidīt neparasto princesi no Igaunijas! Slavenā igauņu rakstniece un ilustratore Pireta Rauda savas grāmatas “Princese pa pastu” atvēršanas svētkos pati zīmēs princeses, bet Maimas Grīnbergas tulkotos princešu stāstus lasīs JRT aktrise Inga Alsiņa-Lasmane. Savukārt 28.februārī, svētdien, redaktore Inese Zandere, rakstniece Ieva Samauska un māksliniece Ieva Jurjāne visus gaidīs jaunās grāmatas “Čarlīnes deguns” atvēršanas svētkos.

 

Inese Paklone, Māris Rungulis, Ieva Samauska, Inguna Cepīte un Juris Zvirgzdiņš tā ir viena varen laba kompānija! Apgāds “Pētergailis” nekad neliek vilties un arī šoreiz mazos lasītājus pulcēs ap sevi, lai paklaigātu, atverot I.Samauskas “Skaļo klasi”, aizrautīgi spēlētos kopā ar burvīgo J.Zvirgzdiņu un I.Cepīti, kā arī mestos iekšā bērnu grāmatu karuselī.

 

Ar grāmatas “Runča vakariņas” autoriem Rutu Svažu un Dāvi Ozolu iepazīstinās apgāds “Mansards”, mazuļus iesaistot radošās aktivitātēs. Kopā ar Dāvi lasītāji iepazīs grāmatas tēlus, izkrāsos aplikācijas, savukārt vecāki uzzinās, kā top stāsti. Kāda drosmīgā ģimene, kura visiem nolasīs “Runča vakariņas”, balvā saņems dāvanas.

 

Par muzikālo priekšnesumu “Millili” bērnu izklaides istabā gādās vokālais ansamblis “Knīpas un knauķi”, piedaloties Normunda Beļska “Savādās pasaules” atvēršanas svētkos.

 

Par ilgi gaidīto atkaltikšanos ar iemīļotajiem varoņiem žurkulēniemKoko un Riko gādās “Zvaigzne ABC”. Evija Gulbe un Linda Lošina stāstīs par grāmatas “Koko un Riko jaunie piedzīvojumi” tapšanu.

 

Mākslinieces Agijas Stakas meistardarbnīca “Zīmējumu pasaulē” mudinās uz

zīmēšanas meistarklasēm mazuļus, bet lielos aicinās harmonizēt sevi, darbojoties ar mākslinieces jauno krāsojamgrāmatu pieaugušajiem “Nomoda sapņi”.

Mazie lasītāji ar vecākiem būs gaidīti ne tikai “Millili” bērnu izklaides istabā, bet arī daudzos izdevēju stendos, lai atrastu sev piemērotākās grāmatas. Tā izdevniecība “Lauku Avīze” piedāvās Signes Ērmanes jaunāko veikumu – “Mani pirmie 10 cipari”. Krāso, zīmē, atpazīsti, sameklē un saskaiti!

 

Bērni Ķīpsalā ne tikai tiksies ar rakstniekiem un aizrautīgi klausīsies jaunāko grāmatu varoņu piedzīvojumus, bet arī varēs izmēģināt “Lielās spēles”. Lielformāta spēles sniedz iespēju iejusties “spēles kauliņu” lomās, tās aizrauj kā bērnus, tā pieaugušos. Kopā ar pasākumu rīkotājiem “FreshArt” spēlēsim lielo “Riču-Raču”, dažādas lielformāta iemīļotās “Cirks” spēles, krustiņus un nullītes ar visdažādākajiem multiplikāciju filmu varoņiem un radošas atmiņas spēles.Neizpaliks arī populārie “AngryBirds”, kā arī koordinācijas spēles “Augšup”, kas trenē koncentrēšanos un precizitāti.

 

Papildu spēlēm “FreshArt” lieliskā komanda mazos lasītājus aicinās iesaistīties radošajās darbnīcās, izgatavojot grāmatzīmes un košus zīmuļu glabāšanas trauciņus.

 

Un neaizmirsīsim par lielisku vietu – Grāmatu maiņas punktu, kur varēs atrast gan jaunas bilžu un pasaku grāmatas bērniem, gan arī uzziņu literatūru. Detalizētu pasākumu programmu skatiet: www.bt1.lv/gramata

 

“Latvijas Grāmatu izstāde 2016” notiks no 26. līdz 28.februārim Izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

 

Vienlaikus Ķīpsalā, blakus hallē notiks starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2016”, kas jauniešiem piedāvā iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā, ārzemēs un palīdz izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu.