Jau no paša rīta Ogres, Lielvārdes, Ķeguma un Ikšķiles novada bibliotekāri pulcējās Ķegumā, lai Ķeguma novada bibliotēkas vadītājas Ineses Cīrules vadībā dotos ekskursijā – Ķeguma parkā apskatītu saules pulksteni, paviesotos Ķeguma dienas centrā, vietējā baznīcā un Ķeguma novada bibliotēkā.

 

Pēc ekskursijas bibliotekāri pulcējās Ķeguma tautas namā, kur norisinājās bibliotēku darbinieku dienas svinīgā ceremonija ar kolēģu sveikšanu un pasākuma saviesīgā daļa.

 

Ikviens bibliotekārs saņēma SIA “Fazer Latvija” sarūpētu dāvaniņu svētkos – trīs maizes klaipiņus kā ceļa maizes simbolu turpmākajās darba gaitās un veiksmei.

Svinīgajā ceremonijā Ogres Centrālās bibliotēkas direktore Jautrīte Mežjāne pasniedza atzinības rakstus kolēģiem darba jubilejās.

 

Ķeguma novada Birzgales pagasta bibliotekāre Anita Smilškalna saņēma atzinības rakstu par mērķtiecīgu darbu ar bērniem un pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu 45 darba gados. Ogres Centrālās bibliotēkas bijusī direktore Maruta Jēkabsone saņēma atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu bibliotekāro pakalpojumu attīstībā Ogres reģiona bibliotēkās 35 darba gados. Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas darbiniece Dace Tribise – par ieguldījumu 35 darba gados. Ikšķiles novada centrālās bibliotēkas darbiniece Maija Rozīte saņēma atzinības rakstu par ieguldījumu bibliotekāro pakalpojumu sniegšanā 35 darba gados. Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas darbiniece Arma Krecere – par ieguldījumu bibliotekāro pakalpojumu sniegšanā 30 darba gados. Atzinības rakstu par aktīvu un radošu ieguldījumu kultūrvides veidošanā un attīstībā 25 darba gados saņēma Ķeguma novada bibliotēkas darbiniece Valda Kurme, bet par aktīvu un radošu pieeju darbā ar bērniem 20 bibliotekārā darba gados – Ikšķiles novada Centrālās bibliotēkas bibliotekāre Marija Reizniece. Par ieguldījumu bibliotekāro pakalpojumu sniegšanā 10 darba gados tika sveikta un atzinības rakstu saņēma Ikšķiles novada Tīnūžu bibliotēkas vadītāja Zenta Počkaja.

 

Kolēģu atzinība un aplausi tika veltīti arī Ogres novada Madlienas pagasta bibliotēkas vadītājai Dainai Liepai, kura tika nominēta Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības rīkotajam konkursam “Pagasta bibliotekārs – gaismas nesējs”.

 

Bibliotekārus svētkos sveica arī Ķeguma novada izpilddirektore Nelda Sniedze, Ķeguma novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Dace Māliņa, Ikšķiles novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Dace Jansone un Ķeguma novada Tautas nama pasākumu vadītāja Zane Auškāpa.

 

Par pasākuma muzikālo noformējumu bija parūpējušies Ķeguma novada Tautas nama darbinieki, sagādājot akardeonista Kaspara Gulbja priekšnesumus.

Ogres reģiona bibliotēku darbinieku diena notika Bibliotēku nedēļas ietvaros, kas norisinājās visā Latvijā no 18. līdz 24.aprīlim. Bibliotēku nedēļas vadmotīvs šajā gadā bija “ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA”.