Aicinām Jūs iepazīties ar es.gov.lv piedāvātajām iespējām un ceram, ka mājas lapā pieejamā informācija Jums noderēs darbā, mācībās, kā arī meklējot atbildes uz visdažādākajiem jautājumiem par Eiropas Savienību. Būsim priecīgi par Jūsu komentāriem un priekšlikumiem mājas lapas pilnveidošanai!

Mājas lapa www.es.gov.lv informēs par Latvijas līdzdalību ES lēmumu pieņemšanas procesā, par aktualitātēm dažādās ES politiku jomās un Latvijas interesēm aktuālajos ES jautājumos. Mājas lapā regulāri tiks publicēti pārskati par īpašu ES aktualitāti. Šobrīd lasītāji var iepazīties ar informāciju par ES kopējās lauksaimniecības politikas nākotni pēc 2013. gada.

 

Tāpat šajā interneta vietnē tiks sniegta informācija par iespējām, ko sniedz dalība ES attiecībā uz ES finansējuma saņemšanu, darbu, mācībām, ceļošanu un iesaisti ES jautājumu apspriešanā un ES lēmumu ietekmēšanā.

 

Atsevišķa sadaļa veltīta ES informācijas sniedzējiem visos Latvijas reģionos, ļaujot lasītājiem atrast tuvāko ES informācijas punktu. Vienlaikus, ES informācijas sniedzējiem – ES informācijas centriem, bibliotēkām, skolām – tiek piedāvātas diskusiju foruma iespējas, lai atvieglotu to savstarpējo saziņu un saskanīgu rīcību.

 

Lai sekmētu interesi un zināšanas par ES jauniešu vidū, sadaļa “Eiropa skolās” veltīta skolēniem un skolotājiem. Tajā pieejami informācijas materiāli darbam ar ES jautājumiem skolās, kā arī spēles un viktorīnas skolēniem un jauniešiem. Pieejama informācija par Eiropas klubu darbību Latvijas skolās.

 

www.es.gov.lv notikumu kalendārā regulāri tiks ievietota informācija par Latvijā notiekošajiem pasākumiem, kas veltīti ES tematikai. Interneta vietnes lietotāji tiek aicināti piedalīties interaktīvajās aptaujās un konkursos, kā arī uzdot interesējošos jautājumus par ES tematiku. Tāpat www.es.gov.lv atrodama lakoniska informācija par ES dalībvalstīm, vēsturi, ES līgumiem, Latvijas integrācijas vēsturi ES u.c. jautājumiem.

www.es.gov.lv<http://www.es.gov.lv/> sākotnēji tika izveidota kā ES Informācijas aģentūras mājas lapa. Kopš 2010. gada, kad sabiedrības informēšanas par ES funkcija tika nodota Ārlietu ministrijai, mājas lapu uztur un aktualizē Ārlietu ministrija. Lai interneta vietne sniegtu pilnīgāku informāciju par Latvijas dalību ES un būtu ērtāk lietojama, tā tika pārveidota, tai ir izveidots jauns dizains, kā arī pieejamās informācijas struktūra un saturs. Projektu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.