Kultūras vēstnieki sava novada vietējai sabiedrībai palīdz apzināties vietējo un nacionālo kultūru kā būtisku izaugsmes resursu, stiprina valsts piederības apziņu, veido izpratni par atvērtu kultūras identitāti un mobilizē pozitīvām pārmaiņām saliedētas sabiedrības veidošanā, veicinot izpratni par individuālo atbildību. Ar Latvijas kultūras vēstnieku veikto darbu Latvijas reģionos var iepazīties, noskatoties raidījumu ciklu “Latvijas Kultūras vēstnieki”.


Pieteikties mācībām tiek aicināti Latvijas kultūrizglītības iestāžu, kultūras centru, muzeju, bibliotēku un nevalstisko organizāciju vadītāji un darbinieki, kas ieinteresēti sabiedriski nozīmīgu radošo projektu īstenošanā savā novadā. Mācību ilgums plānots 6 dienu garumā 2018.gada 11.-12.aprīlī, 8.-9.maijā (Krimuldas pilī) un 22.-23.maijā (Abgunstes muižā).


Mācību programmas dalībnieki gūs pozitīvu ierosmi savām tālākām iecerēm, iegūs jaunus domu biedrus un uzlabos savas prasmes un zināšanas par dažādiem kultūras vadības aspektiem.


Galvenās mācību tēmas:

–          Kultūra, identitāte un vietrade;

–          Kultūras rosinātas pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā;

–          Kultūras līderība XXI gadsimtā;

–          Kultūras projektu īstenošana komandā.


Apmācības 25 dalībniekiem ar LR Kultūras ministrijas finansējumu tiks nodrošinātas bez maksas.


Interesentus aicinām iepazīties ar mācību programmas aprakstu:
MĀCĪBU PROGRAMMA

Un aizpildīt pieteikuma anketu https://goo.gl/forms/aDyTRsIMc6To7mNG2 līdz 2018.gada 4.aprīļa plkst.10.00. Lūgums no katras organizācijas pieteikt ne vairāk kā vienu dalībnieku. Apstiprinājumus par dalību mācību programmā izvēlētajiem dalībniekiem tiks nosūtīts 2018.gada 5.aprīlī.