Konferencē piedalīties aicināti Latvijas pašvaldību pārstāvji, sociālo dienestu darbinieki, skolu direktori, psihologi, sociālie pedagogi, kā arī citi interesenti, lai izvērtētu un iepazītos ar projektā iesaistīto valstu pārstāvju pieredzi imigrantu integrācijas pasākumu īstenošanā.

 

Kā sacīja projekta vadītāja Astra Ozola, konferencē būs iespēja uzzināt imigrantu uzņemšanā pieredzējušāku valstu pārstāvju viedokli par bēgļu un citu imigrantu integrāciju un ar to saistītām problēmām, kā arī labākos risinājumus, tāpat ikviens varēs uzdot sev interesējošus jautājumus: “Tā būs vērtīga pieredzes apmaiņa, jo tas nu ir skaidrs – Latvijai būs jāuzņem noteikts skaits bēgļu. No tā mēs nevarēsim izvairīties, tāpēc ir labi, ja esam gatavi tam un zinām, kā rīkoties kādā konkrētā situācijā.”

 

Konferencē uzstāsies lektori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Horvātijas un Vācijas. Par imigrantu integrācijas procesiem savā pieredzē dalīsies Gediminas Bučiūnas, Auksė Petruškevičiūtė, Vladimiras Gražulis (Lietuva), Liesma Ose, Andrejs Lukins (Latvija), Miljenko Glasovičs (Horvātija), Irina Oleinits, Veronika Nuter (Igaunija).

 

Konferences programma sastāvēs no teorētiskās un praktiskās daļas. Abās konferences dienās pirmā sesija tiks veltīta lektoru priekšlasījumiem, savukārt otrajā sesijā būs praktiskas apmācības darba grupās. Plašāka informācija par konferences “PASSWORLD 2016 LATVIJA” programmu un lektoriem sekos drīzumā. Lektoru uzstāšanās konferencē tiks tulkota latviešu, angļu un krievu valodās, bet dalībai diskusijās un darba grupās būs iespēja pieteikties, izvēloties tēmu un darba valodu konkrētajā grupā.

 

Par dalību konferencē dalībniekiem tiks izsniegti sertifikāti. Apstiprinājumu dalībai konferencē lūdzam sūtīt uz e-pastu: balkansflowers@gmail.com.

 

Par projektu

2016.gada jūlijā Latvijā tika uzsākts Eiropas Savienības projekts “PASSWORLD” (Gaining experience in the European Union’s refugee migration problem issues, case studies and integration tools development), kas paredz pieredzes apmaiņu starp dažādām valstīm par imigrantu integrāciju sabiedrībā procesiem un problēmām, meklējot risinājumus un savstarpēju pašvaldību atbalstu.

 

Projekta ietvaros kopumā paredzēts organizēt 7 pasākumus (konferences, diskusijas, patvērumu meklētāju izmitināšanas centru un bēgļu nometņu apmeklējumi). Konference Rīgā būs jau otrais projekta pasākums. Kopumā trīs no projekta pasākumiem paredzēts īstenot Latvijā, pārējie notiks katrā no projektā iesaistītajām dalībvalstīm: Lietuvā, Igaunijā, Horvātijā un Vācijā.