RCB rīkotā pasākumu cikla "Populārs cilvēks bibliotēkā" ietvaros 24. jūlija pēcpusdienā RCB Pļavnieku filiālbibliotēkā (Salnas ielā 8) viesosies literatūras cienītājs Igors Pimenovs, kurš kavēsies atmiņās par savām mīļākajām bērnu dienu grāmatām, dalīsies pārdomās par literatūras, bibliotēkas un lasīšanas nozīmi personības attīstībā un cilvēka dzīvē kopumā.
 
Igors Pimenovs darbojas Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā un Vides komitejā, pamatdarbā strādā A/S "Rietumu banka" par informācijas tehnoloģiju speciālistu. Viņš atzīst, ka aizņemtības dēļ ļoti maz laika atliek lasīšanai, tāpēc rūpīgi izvēlas lasāmvielu. Deputāta pirmās grāmatas bija pasakas, kuras priekšā lasījusi mamma. Bērnībā aizrāvies ar A. Puškina dzeju un S. Mihalkova darbiem. Dzīvē bijis arī fantastikas literatūras periods, kad lasījis Ž. Verna, M. Rīda, A. Strugacka un B. Strugacka darbus, daudzas grāmatas iegādājoties antikvariātā. Pēdējos 10 gadus ar interesi lasa Latīņamerikas autoru darbus, taču iecienītākā literatūra šobrīd ir D. Rubinas darbi.
 
Rīgas domes Kultūras departamenta pakļautībā esošā RCB Pļavnieku filiālbibliotēka atrodas netālu no deputāta dzīvesvietas. Bibliotēka apkalpo Pļavnieku, Purvciema un Dreiliņu iedzīvotājus, piedāvājot bezmaksas interneta izmantošanu un visa veida bibliotekāros un bibliogrāfiskos pakalpojumus. Šeit darbojas arī pensionāru klubs "Sarma" un notiek visdažādākie pasākumi. Informācija par 24. jūlija pasākuma norisi – RCB Pļavnieku filiālbibliotēkā pa tālruni 7136660 un RCB mājas lapā www.rcb.lv.
 
Šī būs jau ceturtā tikšanās pasākumu ciklā "Populārs cilvēks bibliotēkā", kas ik mēnesi notiek kādā no RCB filiālbibliotēkām. Tikšanās mērķis ir piedāvāt Rīgas pašvaldības darbiniekiem iespēju reālā dzīvē iepazīties ar kādu no Rīgas domes pakļautības iestādēm. Savukārt RCB apmeklētājiem tā ir iespēja personiski satikt un neformālā vidē aprunāties ar ikdienā praktiski nesastopamu, bet sabiedrībā pazīstamu cilvēku – kādu no Rīgas pašvaldības vadošajiem darbiniekiem, kā arī reizē uzzināt ko jaunu par bibliotēku.
 
Šogad tikšanās ciklā "Populārs cilvēks bibliotēkā" jau piedalījusies Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle, Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte un Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Annija Senakola
Rīgas domes Kultūras departamenta preses sekretāre
Tālr. 67105398, 25974922