No 2022. gada 16. februāra līdz 7. aprīlim LEGO fonds kopā ar bezpeļņas organizāciju Lever of Change rīkoja globāla mēroga grantu konkursu “Uzbūvē rotaļu pasauli” (Build a World of Play), lai atzīmētu LEGO® zīmola 90 gadu jubileju un palīdzētu atrisināt globālas problēmas, ar kurām saskaras bērni no dzimšanas līdz sešu gadu vecumam. Vasaras izskaņā tiks izziņoti konkursa finālisti.

Grantu konkursa mērķis ir atrast uz pierādījumiem balstītus novatoriskus risinājumus kritiskiem jautājumiem: piekļuve kvalitatīvai pirmsskolas izglītībai un aprūpei, atbilstošu uzturs, toksiskā stresa izskaušana mājās un kopienās, vardarbības apkarošana mājās un kopienās, kā arī bērna aizsardzība pret vides piesārņojumu un visas ģimenes sociālās un emocionālās labklājības atbalstīšana. Šiem risinājumiem būtu jāsniedz būtisks ieguldījums bērnu dzīvē no dzimšanas līdz sešu gadu vecumam un jāveicina globāla kustība, lai prioritizētu agrīnās bērnības attīstību.

Globālajā kampaņā “Uzbūvē rotaļu pasauli” tika iesaistītas arī publiskās bibliotēkas. 1. septembrī plkst. 18.00 pēc Latvijas laika tiek organizēts pēdējais tiešsaistes seminārs, lai atrādītu dažus piemērus, kā bibliotēkas visā pasaulē praktizē rotaļīgas mācību aktivitātes. 

Semināram Zoom platformā iespējams reģistrēties šeit.

Ja šovasar savā bibliotēkā plānojāt vai rīkojāt izglītojošas spēles un rotaļas, ir iespēja par to pastāstīt plašāk, nosūtot saiti vai īsu aprakstu uz world-of-play@mit.edu. Semināra rīkotāji ir iecerējuši izveidot sarakstu ar projektu piemēriem, lai apspriestu un apkopotu to, kas ir apgūts, un domātu par nākotni.

 

Informāciju sagatavoja:
LEGO fonds
learningthroughplay.com