Pierakstīties jaunumiem

Jaunumi

Klajā nācis LNB izdevuma “Literatūras ceļvedis” jaunākais numurs 
Sēļu muižā notiks pasākums “PAMANĪT GRĀMATU. Grāmatu māksla un tās attīstība Latvijā” 
Latvijas jaunākās grāmatas (1.–15. aprīlis) 
Palīdzot bibliotēkām, palīdzēt eiropiešiem: Eiropas bibliotēku asociācijas publicē manifestu Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2024 
Interviju sērija “Iepazīstam savējos”: Ilze Blaua 
Atvērto durvju diena LKA Latvijas Kultūras koledžā 

Skatīt vairāk

Šajā lapā tiek izmantotas sīkdatnes (cookies). Turpinot lapas apmeklējumu jūs apstiprināt, ka piekrītat izmantot sīkdatnes. Vairāk par mūsu sīkdatņu lietošanas politiku lasiet šeit.

Ziņas

IFLA/Systematic Gada balvas laureāte 2022 ir Mizūlas bibliotēka no Montānas, ASV 

Šodien, 26. jūlijā, atklājot Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (IFLA, International Federation of Library Associations) 87. kongresu (WLIC, World Library and Information Congress)  Dublinā, Īrijā, tika paziņota IFLA/Systematic Publiskās bibliotēkas gada balvas laureāte. 2022. gada titulu iegūst Mizūlas bibliotēka Montānā, ASV, kuru projektēja Mineapolisas arhitektu birojs MSR Design.

Mizūlas publiskā bibliotēka ASV

Tiešsaistē no Dublinas šodien tika paziņots, kura šogad ir pasaulē labākā publiskā bibliotēka. Starp četrām finālistēm – līdzās ASV, Dānijas un Saūda Arābijas pretendentēm, – bija arī Ogres Centrālā bibliotēka no Latvijas. Būt finālā jau ir panākums, jo konkursa vēsturē šī ir pirmā reize, kad nominantu vidū ir bibliotēka no Baltijas valstīm. Finālisti tika izraudzīti no 20 bibliotēkām, kas pieteikušās no 17 pasaules valstīm.

IFLA šādu pasaules mēroga konkursu rīko kopš 2014. gada. Līdzās atzinībai un atpazīstamībai tiek piešķirta arī naudas balva 5000 ASV dolāru apmērā. Konkursu sponsorē Dānijas IT uzņēmums Systematic, piedāvājot inovatīvus un ērtus digitālos risinājumus arī bibliotēkām un skolām. Lai pieteiktos, bibliotēkai jābūt atvērtai iepriekšējā gada laikā jaunā vai pārbūvētā ēkā (kas iepriekš nav kalpojusi kā bibliotēka). Žūrija vērtē arhitektūras ilgtspējību, draudzīgumu dabai, kā arī IT risinājumus.

2021. gadā uzvarēja Oslo publiskā bibliotēka Deichman Bjørvika Norvēģijā.

www.missoulapubliclibrary.org