Izstādes veidošanā iesaistījušies visi LU struktūrvienību vadītāji un nozīmīgāko publikāciju autori. Rezultātā izstāde ir ieguvusi bagātu saturu: anotācijas, recenzijas, fotogrāfijas un video materiāli palīdz atklāt katras LU struktūrvienības pētnieciskos virzienus un sasniegumus, kā arī dod iespēju ielūkoties pētījumu tapšanas gaitā.
LU intelektuālie sasniegumi, kas atspoguļoti virtuālajā izstādē “Publikācijas 2014” skaidri apliecina, ka LU mērķtiecīgi un droši turpina īstenot savu vīziju – kļūt par vienu no vadošajām zinātnes universitātēm Baltijas reģionā – un ieņem atzītu vietu Eiropas universitāšu saimē.

LU virzību uz izcilību apliecina arī 2014. gadā saņemtie universitāšu reitingi: QS World University Rankings reitings, kas uzrāda augstskolas 701.–800. vietu pasaules universitāšu vidū, savukārt reitings QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia 2014/15 norāda, ka LU ir vienīgā Latvijas augstākās izglītības iestāde, kas iekļuvusi 50 labāko universitāšu sarakstā un šobrīd ieņem godpilno 41. vietu.

Virtuālā izstāde “Publikācijas 2014” atspoguļo gan atsevišķu autoru nozīmīgo ieguldījumu pētniecībā, gan LU struktūrvienību zinātniskās darbības virzienus un devumu ne tikai Latvijas zinātnē, bet arī nopietnu pētnieciskās darbības pienesumu Eiropas un pasaules kontekstā.

Iepriekšējo gadu LU intelektuālo sasniegumu virtuālās izstādes