Rakstnieks kopā ar savas grāmatas “Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” latviešu izdevuma radošo komandu piedalīsies sarunā “Puikas un mīlestība” 3. martā plkst.15.00 Grāmatnieku ģildes stendā. Grāmatas fragmentus lasīs JRT aktieris Varis Piņķis, tikšanos vadīs Inese Zandere.

 

“Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” ir notikumiem bagāta grāmata skolas vecuma bērniem. Tās galvenie varoņi ir 12 gadus veci bērni, kas vasaras brīvdienas pavada šērās pie vecvecākiem. Grāmata stāsta par ilgām pēc mīlestības un pārsteidzošo mīlestības spēku. Zviedru presē Ulfa Starka izvēlētais stils salīdzināts ar Čārlija Čaplina filmām: autors izmanto farsu un smieklus, lai stāstītu par ciešanām, un ļauj izjust patiesa prieka brīžus… Grāmata “Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” Zviedrijā 2004. gadā tika nominēta Augusta Strindberga balvai, bet 2005. gadā uzņemta filmā.

 

Ulfs Starks sarakstījis ap 30 lielisku grāmatu – no bilžu grāmatām līdz pusaudžu romāniem, un veidojis arī filmu scenārijus, viņa darbi tulkoti 25 valodās. “Liels un mazs” izdotā grāmata “Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” tapusi triju tulkotāju – Anikas Frīdenbergas, Ingas Grezmanes un Ineses Dragūnes kopdarbā. Oriģinālilustrācijas tai veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, kuram grāmatu grafika jau atnesusi pelnītu atzinību – Jāņa Baltvilka un “Zelta ābeles” balvas.
 
Tas, kurš mīl, ir gatavs uz visu, lai saņemtu pretmīlestību. Ulfs mīl Piju, bet meitene zēnu neievēro. Tāpat arī viņa vectēvs jau kopš jaunības dienām mīl vecmāmiņu, bet nekad nav saņēmis tādu mīlestību, pēc kādas visu mūžu ilgojies. Mīlestībā vienmēr ir kāds, kas mīl vairāk – un līdzīgi tas ir arī draudzībā. Bet Ulfa draugam Pērsijam, kura klātbūtne Ulfam sākumā šķiet ļoti kaitinoša, piemīt tik liela pašaizliedzība un intuitīva gudrība, ka viņš gluži negaidīti spēj palīdzēt gan Ulfam, gan vecmāmiņai un vectētiņam, gan mežonīgajam zirgam Melnim.

 

Grāmata izdota ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Eiropas Komisijas atbalstu, Ulfa Starka vizīti Rīgā atbalsta Zviedrijas vēstniecība.

 

Sekot izdevniecības jaunumiem var sociālajā tīklā twitter.com –  https://twitter.com/lielsunmazs