Uz aptaujas noslēguma svinīgo pasākumu Latvijas Bankā aicinātas pārstāves no piecpadsmit Latvijas bibliotēkām, kuru lietotāji bija visaktīvākie zinību krātuves letonika.lv erudīcijas spēlē un uzrādīja vislabākās zināšanas par Latvijas monētu mākslu.

Balvas par aktivitāti, rosinot bibliotēkas apmeklētājus piedalīties spēlē, no sabiedrības Tilde saņems piecas sekmīgākās bibliotēkas:
1) kategorijā “Pagastu bibliotēkas” – Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēka (vadītāja Indra Goba) un Ogresgala bibliotēka (vadītāja Jūsma Siliņa);
2) kategorijā “Mazpilsētu un novadu bibliotēkas” – Riebiņu novada Centrālā bibliotēka (vadītāja Olga Ribinicka) un Apes bibliotēka (vadītāja Mudīte Kaktiņa);
3) kategorijā “Reģionu galvenās bibliotēkas” – Aizkraukles pilsētas bibliotēka (vadītāja Valentīna Laizāne).

Uzvarētāji individuālajā konkurencē tika noteikti, izlozējot no visiem spēles dalībniekiem, kuri bija pareizi atbildējuši uz visiem spēles jautājumiem, un tie ir:
•    Linards Supe (Aizkraukles pilsētas bibliotēka),
•    Līga-Rudīte Kleina (Apes bibliotēka),
•    Linda Gaigalniece (Ogresgala bibliotēka),
•    Ausma Orova (Alojas pilsētas bibliotēka),
•    Ženija Pauniņa (Riebiņu novada Centrālā bibliotēka)
•    Harita Kauliņa (Zeltiņu bibliotēka).
Šie uzvarētāji saņems Latvijas Bankas sarūpētu balvu – katrs vienu no 2014. gadā izlaistajām kolekcijas monētām.

Spēles rezultāti gan individuālajā, gan bibliotēku konkurencē apskatāmi letonika.lv sadaļā “Spēle“, ikviens tur var šo virtuālo spēli izspēlēt un pārbaudīt savas zināšanas. Atbildes uz jautājumiem un interesantu saistīto kultūrvēstures informāciju var atrast turpat portālā letonika.lv.

Pavisam spēlē iesaistījās 1185 dalībnieki no 104 Latvijas publiskajām bibliotēkām. Katram spēles dalībniekam bija iespēja vairākkārt izspēlēt spēli, katru reizi ar atšķirīgiem jautājumiem, tādējādi uzzinot vairāk par Latvijas naudā iekaltajām kultūrzīmēm. Kopumā spēle tika izspēlēta vairāk nekā 7 000 reižu.

Sabiedrība Tilde ir izveidojusi un attīsta zinību krātuvi letonika.lv. Letonika.lv ir ceļvedis Latvijas kultūrā, vēsturē, valodā, dabā un literatūrā – uzticams avots ar plašu informāciju par Latviju, viena no apjomīgākajām un kvalitatīvākajām digitālās informācijas krātuvēm latviešu valodā. Tajā ir iekļauta arī latviešu literatūras pilnteksta bibliotēka.

Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) nodrošina datu bāzes letonika.lv bezmaksas pieeju visās Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās. KISC Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās organizēja aptauju par Gada monētu, aicinot un motivējot bibliotēkas piedalīties šajā kampaņā un erudīcijas spēlē un izplatot bibliotēkām bankas sagatavoto informāciju par Gada monētu.

 

 

Sīkāka informācija par kolekcijas monētām Latvijas Bankas mājaslapā

Sīkāka informācija par konkursu:

Anita Vasiļjeva

Sabiedrība Tilde

Tālr.: 67605001
E-pasts: letonika@tilde.lv

www.letonika.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Ilma Elsberga

Kultūras informācijas sistēmu centrs
Tālr.: 67844902

E-pasts: ilma.elsberga@kis.gov.lv