Ziemeļvalstu literatūras nedēļa ir projekts, kura galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi. Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļa notiek no 12. – 18. novembrim gaidot Latvijas simgadi un apzinot tās varoņus. 

 

Katru gadu tiek izraudzīta kāda tēma. Šogad tā ir „VAROŅI”. Baložu bibliotēkā lasījām fragmentus 2 dažādām vecuma grupām.

 

Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem.  Kopā ar 1.c. klasi lasījām Astridas Lingrenas „Pepija Garzeķe” stāstu par meiteni ar burkānu krāsas matiem. Bērni lasīja fragmetus par varonīgo meiteni, kas vienmēr par dzīvi priecājās. Atbildēja uz āķīgiem jautājumiem un mēģināja noskaidrot īsto Pepijas vārdu.

 

Rīta stunda pusaudžiem. Kopā ar 7.c klasi lasījām norvēģu autora Simona Strangera grāmatas „Tas, kuru nav” fragmentus, kas lika padomāt jauniešiem par darbā pieminētajām problēmām un kā viņi tās uztver. Grāmata “To, kuru nav” ir bijusi nominēta Ziemeļvalstu Padomes Bērnu un jauniešu literatūras balvai.

 

Kā arī pusaudžiem tika dota iespēja uzzināt interesantus faktus par Ziemeļvalstīm.

Protams, bērnu un pusaudžu auditorijā uzzinājām, kas ir mūsdienu viņu varoņi un kam katrs vēlas līdzināties.

 

Foto no pasākuma ar 1.c klasi

Foto no pasākuma ar 7.c klasi