“Leader” programmas projektu konkursa trešajā kārtā pavisam atbalstīti 39 projekti, kas tiek īstenoti Jelgavas un Ozolnieku novados.

Vēl no sovhoza laikiem saglabājušies grāmatu plaukti, kas zaudējuši stabilitāti un jebkurā brīdī varējuši sagāzties. Drūmas, nemājīgas, gadiem ilgi neremontētas telpas bija realitāte, ar ko Lielplatones bibliotēkas vadītājai nācās sadzīvot teju 20 gadu. Līdz pagājušajai vasarai, kad sākās grāmatu krātuves remonts un  jaunā aprīkojuma iegāde.

Jaunas mēbeles un gaismas

Prieks, ka projekts atbalstīts, bija milzīgs, atzīst M. Puriņa. Viņa stāsta, ka projekta tapšana bijusi vienkārša. Apsēdusies pie datora un pāris stundās uzrakstījusi. “Jāsaprot, ka mūsdienās uz paplātes neviens neko klāt nenesīs,” Lielplatones bibliotēkas vadītāja ar lepnumu rāda jaunos plauktus, galdus un krēslus. Par Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārraudzītā ES projekta, kas atbildis Jelgavas lauku partnerības (JLP) “Lielupe” izstrādātajai stratēģijai, līdzekļiem (2800 latu) bibliotēka tikusi arī pie apgaismojuma. Savukārt telpu remonts veikts, liekot lietā naudu no pašu budžeta.

“Pagājušajā vasarā gribēju ielēkt vēl vienā vilcienā, lai iegūtu finansējumu jaunām grāmatām. Taču īsti neatbildām noskatītajam projektam, jo tas bija domāts kopienām,” turpina M. Puriņa, akcentējot patlaban lielāko bibliotēkas vajadzību. Jelgavas novada vismazākā pagasta grāmatu krātuvē reģistrēti 183 lasītāji. Taču arī viņi vēlas lasīt jaunas grāmatas, norāda bibliotēkas vadītāja.