Literatūras stundā “Visi kopā domāsim, kā mēs svētkus svinēsim!” pulcējās Daugavpils 29. poļu izglītības iestādes bērni un Daugavpils Vienības pamatskolas 2. klases skolēni, lai iepazītu Lieldienu paražas un tautas tradīcijas, izprastu to ciešo saikni ar mūsdienām.

 

Marta sestdienu rītos bibliotēkā pulcējās klubiņa “Brīvdienas bez garlaicības” dalībnieki – Zaķīša Baltpraķīša draugu pulks – kopā ar mammām, tētiem, mazākajiem brāļiem un māsām. Katrs Zaķa draugs saņēma īpašu draudzības medaļu – Zaķa ordeni, tas palīdzēja atpazīt kuplo draugu saimi un dibināt ciešākas draudzības saites.

 

Literāri-tematiskā pasākuma “Zaķītis Baltpraķītis atrod draugus”, rīta stundas “Ziemai valdīt nu ir gana!”, literāri-tematiskās stundas “Baltpraķītim ausīs zvana – jāsāk Lielā tīrīšana!” un literatūras stundas “Visi kopā domāsim, kā mēs svētkus svinēsim!” dalībnieki kopā ar Zaķīti Baltpraķīti piedzīvoja pavasara tuvošanos: klausījās putnu balsīs, priecājās par pirmajiem pavasara vēstnešiem, rotāja bibliotēkas telpas, gāja rotaļās, minēja mīklas, ieklausījās latviešu tautasdziesmās, izzināja svētku svinēšanas tradīcijas.

 

Draugi, uz tikšanos bibliotēkā!