“Mūsdienās mediji, sociālie mediji un internets ieņem nozīmīgu lomu ikdienas komunikācijā un socializācijā. Svarīgi gan izglītot, gan veidot izpratni par drošu, pozitīvu un gudru interneta lietošanu. Tāpēc vēlos uzslavēt tos jauniešus, kuri domā un diskutē par šo jautājumu,” uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs.

 

Drošāka interneta dienā Latvijas skolās, jauniešu centros un bibliotēkās notiks 56 Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas īstenoti pasākumi par drošību internetā. Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas sadarbības partneri Drošāka interneta centrs organizē jauniešu forumu “Es digitālo mēdiju vidē”, ko būs iespējams vērot tiešraidē – drossinternets.lv

 

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 saņem gan bērnu, gan pieaugušo zvanus, kas saistīti ar interneta drošību. Tie aptver emocionālo pazemošanu gan internetā, gan izmantojot mobilo tālruni, kā arī jautājumus, kas skar nelegālu un bērniem kaitīgu interneta saturu.

 

Uzticības tālrunim 116111 aicināti zvanīt ne tikai bērni, bet arī vecāki, pedagogi un citi izglītības iestāžu speciālisti, lai noskaidrotu jautājumus, kas saistīti ar interneta drošību.

Uzticības tālrunis strādā visu diennakti un ir bez maksas, zvanot no jebkuras telefona līnijas.