2014. gada 27. februārī plkst. 18:00 Gētes institūtā Rīgā (Rīgā, Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas)) notiks Vilhelma Šmida grāmatas “Mīlestība. Kāpēc tā ir tik grūta un kā tomēr izdodas” atvēršanas svētki.

Referents: Prof. Dr. Vilhelms Šmids

 

Ieeja: bez maksas

 

Berlīnes filosofs Vilhelms Šmids jau daudzus gadus nodarbojas ar dzīves mākslas pamatošanu mūsdienu izpratnē. Daļa no dzīves mākslas ir māksla mīlēt, taču jautājums skan: kā mīlestības māksla var izskatīties mūsdienu nosacījumos? Kas paliek pāri no mīlestības romantikas, ņemot vērā attiecību trauslumu?

Vilhelms Šmids iepazīstinās ar savu jauno grāmatu par mīlestību, ko latviešu valodā tulkojis Igors Šuvajevs. Grāmata pauž pragmatisku mīlestības izpratni, neatsakoties no romantikas. Autors mudina “ļaut mīlestībai elpot” un runā par dažādiem mīlestības līmeņiem: ķermenisko, dvēselisko, garīgo, transcendento. Nozīmīgākajiem sarežģījumiem autors piedāvā tīri praktisku risinājumus.

 

Vilhelms Šmids, dzimis 1953. gadā, dzīvo Berlīnē un strādā par ārštata filosofijas profesoru Erfurtes universitātē. Daudzus gadus bijs viesdocents Latvijas Universitātē. 2012. gadā saņēmis Vācijas godalgu Meckatzer-Philosophiepreis par īpašiem nopelniem filosofijas popularizēšanā, 2013. gadā apbalvots ar Šveices Egnér-Preis par savu līdzšinējo ieguldījumu dzīves mākslas filosofijā.

 

Pasākums notiks vācu un latviešu valodā ar sinhronu tulkojumu.

 

Pasākuma laikā darbosies apgāda Zvaigzne ABC grāmatu galds.

 

www.lebenskunstphilosophie.de
Twitter @lebenskunstphil