Konkurss norisinās www.facebook.com/goetheinstitut.riga (sadaļā “Uz konkursu”)  un tā tēma ir vācu valodas mēles mežgi*, mērķis – iepazīstināt jauniešus ar vācu valodu jautrā un neparastā veidā.

 

Speciāli izveidotā aplikācijā konkursa dalībnieki ir aicināti uzņemt īsu video, kurā ir ierunāts viens no publicētajiem mēles mežģiem vācu valodā – tik labi, cik katra spēkos. Lai procesu padarītu vēl interesantāku, mēles mežģis ir jāierunā kādā neikdienišķā vai jautrā situācijā – stāvot uz rokām, ēdot omas izcepto kliņģeri vai arī dziedot korī. Iespējams ir viss!

 

Uzņemtos video dalībnieki augšupielādē, un tie ir aplūkojami speciālā galerijā. Video galerija ir redzama Gētes institūta Facebook lapas lietotājiem, un par saviem mīļākajiem video ir iespējams balsot. Tie divi dalībnieki, kas savākuši vislielāko balsu skaitu, ir konkursa uzvarētāji un balvā saņem braucienu uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni.

 

Video augšupielādēt un par tiem balsot var līdz 07.10.2011. Uzvarētāji tiks paziņoti oktobra otrajā nedēļā, savukārt  braucienā uzvarētāji dosies no 28. oktobra līdz 1. novembrim.

*sevišķi grūti izrunājams vārds vai vārdu salikums.