Trešdien, 23. septembrī plkst.10.00, Pārventas bibliotēkā Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta  “Lasāmpietura Pārventā: vēstures pieturas” ietvaros  viesosies rakstnieks Jānis Ūdris.

Rakstnieks un vēsturisko romānu autors Jānis Ūdris ilgus gadus bijis oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” ārpolitikas redaktors.  Viņa darbu klāstā ir biogrāfiskais romāns par latviešu izcilo politiķi un mūsu diplomātijas iedibinātāju Zigfrīdu Annu Meierovicu ”Zigfrīda Meierovica trīs Annas”, kas pērn iznāca jaunā, paplašinātā versijā un nesen tika izdots arī Braila (neredzīgo) rakstībā, kā arī pagaidām vienīgais romāns latviešu literatūrā par Kārli Ulmani „Ulmanis. Lielā Kārļa testaments”.

Par būtisku savas misijas daļu Jānis Ūdris uzskata atklātu sarunu ar jauno paaudzi. Tāpēc tapa grāmata „Meldras un Matīsa ceļojums vēsturē” jeb „Latvijas dzīvā vēsture tīņiem”  koša zinātniskās fantastikas grāmata, kurā rakstnieks ar saviem mazbērniem pieredz svarīgākos Latvijas vēstures notikumus no Brīvības cīņām līdz Dziesmotajai revolūcijai, kuras aktīvs dalībnieks pats bijis. Jānis Ūdris apbalvots ar Janvāra barikāžu piemiņas medaļu. 

Šoreiz rakstnieks pastāstīs arī par savu jaunāko, tikko pabeigto romānu. Tas ir stāsts par Otrā pasaules kara notikumiem Kurzemes cietoksnī pie Usmas ezera, kur leitnants Rubenis ar savu bataljonu, gatavojoties pēc Vācijas kapitulācijas stāties atjaunotās Latvijas valsts sardzē, pretojās vācu ieplānotajai atbruņošanas operācijai un krita kaujā pret pieckārtīgu vācu pārspēku. 

Projekta „Lasāmpietura Pārventā: vēstures pieturas” mērķis ir pievērst uzmanību literārajiem darbiem, kas veltīti Latvijas vēstures izzināšanai, atklājot pagātnes notikumiem veltītu grāmatu lasīšanu kā interesantu pagātnes iepazīšanas veidu.

 
Aicināti visi interesenti.