Ieskatu rakstnieka Mārtiņa Kalndruvas (1916-1992) daiļradē sniegs literatūrzinātnieks, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes emeritētais profesors Viesturs Vecgrāvis, mg.philol. Baiba Lāma, H.Dorbes memoriālā muzeja “Senču putekļi” vadītāja Inese Aide un literatūras skolotāja Aija Bumbiere.

To kā šodienas  paaudze saprot M.Kalndruvas darbus, konferences dalībnieki varēs vērtēt,  noskatoties Galvenās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā skolēnu veidotās audio un video pasakas, kuru pamatā ir rakstnieka darbi “Ko Incis aizmirsis” un “Kā pīle kļuva par Pīci”.

Konferences noslēgumā uzstāsies dziesmu ansamblis “Ventiņ”.

 

Mārtiņš Kalndruva, īstajā uzvārdā Krīgers, dzimis 1916.gadā 9.novembrī Īvandes pagasta „Pladās”, bet ģimnāzijā gājis un mūžu nodzīvojis Ventspilī. Šeit,  Meža kapos, ir arī viņa atdusas vieta.

Sarakstījis 16 grāmatas – prozas darbus pieaugušajiem un grāmatu bērniem. M. Kalndruvas tulkojumā izdoti arī divi Č. Dikensa romāni – “Pikvika kluba piezīmes” un “Dombijs un dēls”.

“Dzīves ceļš pieder mums visiem. Tādēļ labāk ar mīlestību un mieru. Tā ir labāk. Tā ir patīkamāk”, teicis Mārtiņš Kalndruva.

 

Ieeja uz konferenci bez maksas. Gaidām rakstnieka talanta cienītājus un visus interesentus.