Pati Liega saka: “Es laikam varētu runāt par grāmatām 24 stundas diennaktī. Nepretendēju uz kritiķa lomu, bet uzskatu, ka par grāmatām ir jārunā. Man tā ir iespēja paplašināt savu pasaules uzskatu, spēju argumentēt. Lasot grāmatu vairākkārt, ik reizi atklāju ko jaunu. Strādājot par radiožurnālisti, man ir bijusi iespēja iztaujāt rakstniekus un tas ir fascinējoši. Izlasīt grāmatu un pievērst autora uzmanību kādai epizodei, sajust autora prieku par pamanīto domu gājienu vai mulsumu par aprakstītā vērtējumu.  Nepatīk paviršas grāmatas vai tādas, kas ir tīrs „komercprodukts”. Man vienmēr paticis lasīt grāmatas, liekas, ka tās ar mani sarunājas. Reizēm tajās ir tikai monologs, kas nerosina domāt. Tad atļaujos grāmatu neizlasīt līdz galam. Vai tas ir grēks? Varbūt aizsardzības forma.
 Ir svarīgi sajust, kas slēpjas aiz vārdiem…Reizēm sarunas par grāmatu izvēršas interesantākas par pašu grāmatu.”

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Liega strādā kopš 2012. gada septembra. Liegas darbs bibliotēkā saistīts ar grāmatām, izstāžu un citu pasākumu veidošanu. Ar izstāžu starpniecību Liega cenšas parādīt grāmatas citā gaismā, atklājot vissmalkākās nianses… Pirms tam daudzi darba gadi aizvadīti Latvijas Radio. Viņa intervējusi grāmatu autorus, veidojusi saistošus grāmatu radiolasījumus, popularizējusi grāmatniecības nozari un tajā iesaistītos cilvēkus. Arī patlaban, līdzās pienākumiem bibliotēkā, Liega veido stāstus par interesantām grāmatām Latvijas Radio 3 programmai “Klasika”. Latvijā nav nemaz tik daudz cilvēku, kuri spēj aizraujoši, taču tajā pat laikā vienkārši stāstīt par sarežģītām lietām – arī grāmatām. Liega ir viena no retajām, kurai tas padodas!

Kā jau ierasts, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar grāmatām, kas Liegu iedvesmojušas visvairāk, kopīgi diskutēt par literatūru un lasīšanu.

 

Laipni gaidīti 11. aprīlī plkst. 15.00 LNB Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes literatūras lasītavā!