Trešdien, 26. oktobrī, plkst. 18.00 valodas vakaru ciklā “Un es tieši gāju vārdu meklēt” aicinām uz tikšanos ar dzejnieci Inesi Zanderi, sarunu vadīs mākslas zinātniece Laima Slava. Pasākumā notiks arī Jāzepa Pīgožņa gleznu izstādes “Gadalaiku mijā” atklāšana.

Kritika raksturojusi Ineses Zanderes dzejoļus kā tiekšanos pasauli izzināt bezkompromisa godīgumā un atbrīvot personību no uzspiestām dogmām, lietojot ironiju un sarkasmu. Savukārt P. Bankovskis, raksturojot I. Zanderes stilu, raksta: “Zanderes dzeja, īpaši bērnu dzejoļi, iekļaujas “jaunās vienkāršības” estētikā – ar pietiekami rafinētiem un apzinātiem līdzekļiem panākta šķietama vienkāršība un ļoti tieša emocionāla iedarbība.”

I. Zandere sarakstījusi daudzus darbus bērniem. Dzejoļi publicēti grāmatās “Garā pupa”, “Kas aug manā dārziņā, “Jaunajās mājās”, “Iekšiņa un āriņa”, izlase “Lidojošie burti”, “Limonāde”, “Ceļojums ar lielo Šarloti”, “Kalendārs māsai un brālim”, “Ja tu esi sivēns. 25 mīklupanti”. Pasakas bērniem: “Annas pasakas”, “Pingus Posta piedzīvojumi”, “Pasakas bez pasakām ” krājumā “Pasakas par bērnu dzīvi”, “Māsa un brālis”. Stāsti “Latviešu zvēri”. Dzejoļu cikls bērniem “Princešu piedzīvojumi”.

Pēc I. Zanderes bērnu dzejoļiem studijā “Dauka” uzņemtas animācijas filmas “Nikno lapsēnu maršs”, “Miega vilcieniņš”, “Māsa un brālis”, savukārt Jaunajā Rīgas teātrī iestudēta dzejas izrāde bērniem “Iekšiņa un āriņa”. Daudzi I. Zanderes dzejoļi komponēti. I. Zandere saņēmusi Literatūras gada balvu bērnu literatūrā, Pastariņa prēmiju bērnu literatūrā, Autortiesību bezgalības balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, Literatūras gada balvu dzejā un laikraksta “Diena” gada balvu kultūrā.

2011. gadā paredzētās tikšanās:

30. novembris Anna Žīgure un Juka Rislaki

28. decembris Andris Kolbergs

Ieeja bez maksas.

 

Satiksme: 10. tramvajs, 25. autobuss līdz pieturai Arkādijas parks, vilciens līdz Torņkalna stacijai.

Latviešu valodas aģentūra izveidota 2009. gada 1. jūlijā, apvienojot Valsts valodas aģentūru un Latviešu valodas apguves valsts aģentūru, un tās mērķis ir nostiprināt latviešu valodas – Latvijas Republikas valsts valodas un Eiropas Savienības oficiālās valodas – statusu un sekmēt ilgtspējīgu attīstību.